Απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος προσθέτοντας τα 4 συστατικά στον ζεστό καφέ σας

 

Απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος προσθέτοντας τα 4 συστατικά στον ζεστό καφέ σας

Απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος προσθέτοντας τα 4 συστατικά στον ζεστό καφέ σας

 

Η απαλλαγή από το επίμονο λίπος είναι συχνά πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη, απαιτώντας συνήθως να κάνουμε -και να τηρήσουμε- ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Αλλά οι ειδικοί έχουν προτείνει ότι υπάρχει ένας τρόπος για να επιταχύνετε τις προσπάθειες απώλειας λίπους, προσθέτοντας μερικά φυσικά συστατικά στα ζεστά ροφήματα -και συγκεκριμένα στον καφέ.

Η παχυσαρκία είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολικό σωματικό λίπος και έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας, από ψυχολογικές επιπτώσεις όπως η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοεκτίμηση, έως σωματικές, όπως:

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων ασθενειών: Η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αρκετών χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2, των καρδιαγγειακών παθήσεων (όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό), ορισμένων τύπων καρκίνου και αναπνευστικών διαταραχών.

Μεταβολικό σύνδρομο: Η παχυσαρκία συχνά συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, ένα σύμπλεγμα καταστάσεων που περιλαμβάνει υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό σάκχαρο στο αίμα, μη φυσιολογικά επίπεδα λιπιδίων και αυξημένο κοιλιακό λίπος. Αυτοί οι παράγοντες συλλογικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Προβλήματα στις αρθρώσεις: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στις αρθρώσεις, οδηγώντας σε καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Υπνική άπνοια: Η παχυσαρκία είναι ένας κοινός παράγοντας κινδύνου για την υπνική άπνοια, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οι ειδικοί του καφέ συνιστούν τέσσερα νόστιμα συστατικά που μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε στα ζεστά καφεϊνούχα ροφήματα, τα οποία ενισχύουν την απώλεια λίπους.

Διαβάστε Επίσης  Πότε μια δίαιτα είναι επικίνδυνη

 

4 συστατικά στα ζεστά ροφήματα για να χάσετε λίπος

Κανέλα
Κάρδαμο
Λεμόνι
Καρύδα

 

1. Κανέλα

Με το ελαφρώς ξυλώδες και αρωματικό του χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με μια ζεστή, γλυκιά γεύση, αυτό το ευέλικτο μπαχαρικό είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Γνωρίζατε όμως ότι έχει και μερικά προνόμια για την υγεία;

Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Ρίξτε λίγο πάνω από τον καφέ σας ή ανακατέψτε για μια εξαιρετική αρωματική εμπειρία.

2. Κάρδαμο
Αυτό το ελαφρώς γλυκό ασιατικό μπαχαρικό σίγουρα θα προσθέσει μια εντελώς νέα διάσταση στον καφέ σας. Αυτό το μπαχαρικό έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της πέψης και του μεταβολισμού. Ρίξτε λίγο κάρδαμο σε σκόνη στον καφέ σας και ανακατέψτε.

3. Λεμόνι
Το τσάι και το νερό με λεμόνι υπάρχει σαν συνταγή εδώ και πολλά χρόνια… αλλά είχατε σκεφτεί έναν καφέ με λεμόνι; Αυτό θα είναι καινούργιο για τους περισσότερους. Μεμονωμένα, και τα δύο συστατικά έχουν σαφή οφέλη για την υγεία. Το λεμόνι είναι ένα γνωστό συστατικό που απομακρύνει τις τοξίνες και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Θερμαντικό scrub αδυνατίσματος: Μπορείς να το κάνεις μόνη σου!

Ένας από τους βασικούς λόγους για τη δημοτικότητά του είναι η πεποίθηση ότι ο καφές με λεμόνι μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά τις φυσικές διαδικασίες καύσης λίπους του σώματος, ενώ ο καφές μπορεί να διεγείρει τον καφέ λιπώδη ιστό, που παίζει βασικό ρόλο στο πόσο γρήγορα μπορούμε να κάψουμε θερμίδες ως ενέργεια.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία μαγική λύση για την απαλλαγή από το λίπος που να μπορεί να αντικαταστήσει μια ισορροπημένη διατροφή και μια επαρκή ποσότητα άσκησης. Ωστόσο, δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε και αξίζει να πειραματιστείτε με μερικές συνταγές για τις γεύσεις που σας ταιριάζουν και ενδεχομένως να προωθήσετε την ευημερία σας.

Για μια πιο κλασική εμπειρία, φτιάξτε τον αγαπημένο σας καφέ και μετά κόψτε σε φέτες και στύψτε το χυμό μισού λεμονιού στην κούπα. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το νόστιμο ρόφημα. Προαιρετικά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για επιπλέον γλυκύτητα.

4. Καρύδα
Αυτό το τροπικό φυτό έχει αναδειχθεί εδώ και καιρό για τον τεράστιο όγκο των χρήσεών του στην κουζίνα. Μια δόση λαδιού καρύδας στον καφέ σας μπορεί να προσφέρει μια κρεμώδη υφή και μια λεπτή τροπική γεύση. Η καρύδα είναι γνωστή για τις «θερμογονικές» (παράγοντας θερμότητα) ιδιότητές της, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καύση λίπους.

 

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *