Πονάει ο αυχένας; Κάνε αυτές τις 3 ασκήσεις!

 

Πονάει ο αυχένας; Κάνε αυτές τις 3 ασκήσεις!

Πονάει ο αυχένας; Κάνε αυτές τις 3 ασκήσεις!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου έχουν πόνους στον αυχένα και επειδή αυτό το “πρόβλημα” υπάρχει και στο δικό μου σπίτι θέλησα να βρω μερικές ασκήσεις για όλους εσάς που υποφέρετε από αυτό.

Το άγχος, η καθιστική ζωή, η δουλειά μπροστά στον υπολογιστή ή και κάποιο παλιό τραύμα είναι τα κύρια αίτια του “προβλήματος”. Οι περισσότεροι από εκείνους που υποφέρουν από πόνους στον αυχένα δεν έχουν αυχενικό σύνδρομο αλλά δεν ενδυναμώνουν σωστά τον αυχένα τους με αποτέλεσμα να πονάει και να πιάνεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για το Εργασιακό Περιβάλλον της Δανίας, οι παρακάτω 3 ασκήσεις μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου έως και κατά 80%.

Διαβάστε Επίσης  10 ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν το συχνό sex

Για να κάνεις σωστά τις ασκήσεις, χρειάζεσαι βαράκια και τα γόνατά σου θα πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

 

1η Άσκηση: Με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και τα βαράκια στα χέρια κράτα τα χέρια σου τεντωμένα πλάι στο σώμα με τις παλάμες να κοιτάζουν τον κορμό. Ανέβαζε τους ώμους μέχρι το ύψος των αφτιών, μείνε για μερικά δευτερόλεπτα και κατέβασε. Επανέλαβε για 12 φορές.

2η Άσκηση: Σκύψε προς τα εμπρός και τέντωσε τα χέρια σου με τις παλάμες να κοιτάζουν η μια την άλλη. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, σφίξε τους μυες της ωμοπλάτης και τέντωσε τα χέρια στο πλάι, παράλληλα με το έδαφος. Μείνει για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάσε τα χέρια. Επανέλαβε 12 φορές.

Διαβάστε Επίσης  Τα αντισυλληπτικά αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου ωοθηκών

3η Άσκηση: Με τον κορμό τεντωμένο, κράτα τις παλάμες μπροστά από τους μηρούς. Άνοιξε τους αγκώνες προς τα έξω και ανέβασε τις παλάμες έως το ύψος της κλείδας. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάσε. Επανέλαβε 12 φορές.

Μόλις τελειώσεις και τις 3 ασκήσεις προχώρα στο δεύτερο σετ. Φρόντιζε να κάνεις τις ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Πηγή

trelogaidouri

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *