Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό

 

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό.

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό.

Ζαμπονοτυρόπιτα με αφράτη ζύμη και μία γέμιση που λιώνει στο στόμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Σε ρολό, για να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και με διακοσμητικά αστεράκια για να είναι ακόμη πιο γιορτινή.

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό.

 

Υλικά

Φύλλα Κουρού 2
Ζαμπόν 250 γραμμάρια καπνιστό

Κασέρι 300 γραμμάρια χοντροτριμμένη
Γάλα Φρέσκο 400 ml

Βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας

Αυγα 2
Αλατι Κατά βούληση

Πιπέρι Κατά βούληση

Μία πεντανόστιμη και άκρως γιορτινή ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό για να αναδείξετε τον μπουφέ ή το τραπέζι σας τα Χριστούγεννα. Με διακοσμητικά αστεράκια για να γίνει και πανέμορφο πέρα από λαχταριστός! Δοκιμάστε την και θα γίνει ανάρπαστη.

 

Εκτέλεση για την Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό

Αρχικά ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Αφού λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα.

Διαβάστε Επίσης  Πίτα με κιμά και πράσα

Προσθέτουμε σταδιακά το φρέσκο γάλα σε 3 δόσεις, ενώ ανακατεύουμε ζωηρά συνεχώς και εκτός φωτιάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το πρώτο μέρος. Συνεχίζουμε με το δεύτερο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 3ο μέρος.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε και τα αυγά και αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο κουρού. Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και την ανοίγουμε δεξιά και αριστερά με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε γλάσο άσπρο από άχνη για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Αφήνουμε 3 δάχτυλα περιθώριο τριγύρω και απλώνουμε τα μισά καρεδάκια του ζαμπόν. Βρέχουμε με λίγο νερό το φύλλο περιμετρικά και τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά.

Αφού κάνουμε την πρώτη βόλτα στο ρολό φέρνουμε τις άκρες των πλαϊνών πλευρών πάνω από την γέμιση μέχρι να την κλείσουμε μέσα και συνεχίζουμε να ρολάρουμε το φύλλο ως το τέλος. Με κουπάτ δίνουμε σε λίγη ζύμη κουρού σχήμα αστεράκι και τα στερεώνουμε στη κορυφή του ρολού.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και ακουμπάμε το πρώτο ρολό με το άνοιγμα από κάτω. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπος ετοιμάζουμε και το δεύτερο ρολό. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την σφολιάτα, την βρέχουμε με νερό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα.

 

Την συνταγή την είδαμε από την αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *