Παιδί: Τρία τρικ για να ανεβάσετε τη διάθεσή του σε 3′

 

Παιδί: Τρία τρικ για να ανεβάσετε τη διάθεσή του σε 3′

 

Οι ενήλικες δεν είναι οι μόνοι που βιώνουν ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και εναλλαγές τις διάθεσης.

Το παιδί σας μπορεί επίσης να αισθάνετε πεσμένο. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει τις απαραίτητες δεξιότητες για να ελέγξει αυτό που νιώθει.

Επομένως, είναι σημαντικό εσείς, ως γονείς, να του δείξετε πώς να το διαχειριστεί, με μερικές εύκολες τεχνικές χαλάρωσης και ηρεμίας:

Ακούστε ένα χαρούμενο τραγούδι (Μπόνους πόντοι αν χορέψετε!)

Όταν είστε κουρασμένοι και κακόκεφοι πατήστε το play σε ένα αισιόδοξο τραγούδι. Έρευνες δείχνουν ότι το άκουσμα χαρούμενης μουσικής μπορεί να ενισχύσει την ευεξία.

Μάλιστα, μελέτες σε μονάδες νεογνών διαπίστωσαν ότι το τραγούδι έβαζε τα μωρά σε mode «ήσυχης εγρήγορσης». Παράλληλα, η μουσική μείωνε σημαντικά και το άγχος των γονέων.

Διαβάστε Επίσης  Τι να κάνετε εάν το παιδί κλαίει κάθε φορά που το αφήνετε στο σχολείο

Παίρνετε μπόνους πόντους για το χορό ή την κίνηση του σώματός σας μαζί με τη μουσική. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ενέργειάς σας, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλετε το άγχος.

Pro tip: Ο συνδυασμός μουσικής με χαλαρωτικά μασάζ είναι μια από τις καλύτερες τεχνικές χαλάρωσης για παιδιά κάτω των 3 ετών. Αξιοποιήστε τα οφέλη του μασάζ και της μουσικοθεραπείας για να απαλύνετε την ένταση του μωρού.

Πάρτε 10 βαθιές αναπνοές

Για να βοηθήσετε το παιδί σας να χαλαρώσει, τα παιχνίδια που δίνουν έμφαση στη διαχείριση της αναπνοής είναι το «κλειδί».

Για παράδειγμα, το παιχνίδι «μυρμήγκι και ελέφαντας» εστιάζει στη μίμηση της αναπνοής ενός μικρού ζώου όπως ένα μυρμήγκι και ενός μεγάλου όπως ένας ελέφαντας.

Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν το ζώο που τους αρέσει περισσότερο για να πραγματοποιήσουν αυτή την άσκηση και να αρχίσουν να αποκτούν καλύτερο έλεγχο της αναπνοής τους, δεξιότητα σημαντική για όταν έντονα συναισθήματα τα κατακλύζουν.

Διαβάστε Επίσης  Προσοχή στο αλάτι στη διατροφή των παιδιών

Κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στο να πάρετε 10 βαθιές ανάσες. Αυτό μπορεί να μειώσει το στρες τόσο στη στιγμή όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Δείξτε την υποστήριξή σας στο παιδί

Μια βασική «χημική ουσία ευτυχίας» είναι η ωκυτοκίνη. Πολλοί θεωρούν την ωκυτοκίνη ως την ορμόνη της αγάπης, αλλά την πραγματικότητα, συνδέεται στενότερα με τα συναισθήματα εμπιστοσύνης. Για να διεγείρετε γρήγορα την ωκυτοκίνη του παιδιού, δείξτε του ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί με ό,τι το απασχολεί.

Δώστε του μια γρήγορη αγκαλιά και διαβεβαιώστε το ότι εσείς θα είστε εκεί αν χρειαστεί την υποστήριξή σας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *