Τα 10 φθινοπωρινά ροφήματα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας αυτό τον χειμώνα

 

Τα 10 φθινοπωρινά ροφήματα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας αυτό τον χειμώνα

Τα 10 φθινοπωρινά ροφήματα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας αυτό τον χειμώνα

Το να έχεις ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι σημαντικό το φθινόπωρο και το χειμώνα λόγω του κρύου καιρού.

Ευτυχώς, ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα έχουν ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μπορούν να μας προστατεύσουν από το να αρρωστήσουμε. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε απλές συνταγές για ροφήματα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.

 

10 φθινοπωρινά ροφήματα που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας αυτό το χειμώνα:

 

1. Χρυσό γάλα

Αυτό το ζεστό και καταπραϋντικό ρόφημα παρασκευάζεται με κουρκουμά, τζίντζερ και γάλα καρύδας. Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τη φλεγμονή στο σώμα. Για την προετοιμασία, ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα γάλα καρύδας, κουρκουμά, τζίντζερ, κανέλα και ένα γλυκαντικό της επιλογής σας. Σουρώστε και απολαύστε!

2. Μηλίτης με μπαχαρικά

Ο μηλίτης μήλου είναι γεμάτος με βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Η προσθήκη θερμαντικών μπαχαρικών όπως η κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις ιδιότητές του που τονώνουν το ανοσοποιητικό. Απλώς ζεστάνετε τον μηλίτη μήλου σε μια κατσαρόλα και προσθέστε μπαχαρικά κατά βούληση. Σιγοβράζουμε και σουρώνουμε πριν το σερβίρουμε.

Διαβάστε Επίσης  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Υγιεινή Και Πολύχρωμη Μολόχα: Χρήσεις, Διατροφική Αξία και Οφέλη

3. Ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι

Αυτός ο κλασικός συνδυασμός είναι γνωστός για τα οφέλη του που τονώνουν το ανοσοποιητικό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Στύψτε το χυμό μισού λεμονιού σε μια κούπα, προσθέστε ζεστό νερό και γλυκάνετε με μέλι.

4. Πράσινο τσάι με ρόδι

Το πράσινο τσάι περιέχει ευεργετικά αντιοξειδωτικά και συχνά σχετίζεται με τη βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ο χυμός ροδιού προσθέτει επιπλέον αντιοξειδωτικά και υπέροχη γεύση. Απλώς φτιάξτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και ανακατέψτε με το χυμό ροδιού.

5. Τσάι σαμπούκος

Τα σαμπούκος είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους που τονώνουν το ανοσοποιητικό και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. Βράζετε τα αποξηραμένα σαμπούκους σε ζεστό νερό για 15-20 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα απολαμβάνετε ως τσάι.

6. Smoothie με μπαχαρικό κολοκύθας

Ο πουρές κολοκύθας είναι πλούσιος σε β-καροτίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό, προάγοντας ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ανακατέψτε πουρέ κολοκύθας, γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, μπαχαρικό κολοκύθας και ένα γλυκαντικό της επιλογής σας για ένα κρεμώδες και θρεπτικό smoothie.

7. Τσάι με τζίντζερ και λεμόνι

Τόσο το τζίντζερ όσο και το λεμόνι έχουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Απλώς τρίψτε φρέσκο ​​τζίντζερ και στύψτε το χυμό λεμονιού σε μια κούπα με ζεστό νερό. Αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά πριν το πιείτε.

Διαβάστε Επίσης  6 καταπληκτικές θεραπείες με μαύρο τσάι που πρέπει να γνωρίζετε

8. Smoothie με μούρα

Τα μούρα είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του ανοσοποιητικού. Ανακατέψτε ανάμεικτα μούρα, σπανάκι, γιαούρτι και ένα φυσικό γλυκαντικό για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό smoothie.

9. Ζεστή σοκολάτα που τονώνει το ανοσοποιητικό

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η προσθήκη συστατικών που τονώνουν το ανοσοποιητικό όπως η κανέλα και μια πινελιά από πιπέρι καγιέν μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τα οφέλη της. Ζεστάνετε το γάλα της επιλογής σας, τη σκόνη κακάο, την κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν σε μια κατσαρόλα. Γλυκάνετε με φυσικό γλυκαντικό εάν θέλετε.

10. Τσάι χαμομηλιού και λεβάντας

Το χαμομήλι και η λεβάντα είναι γνωστά για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση του στρες και στην προώθηση ενός καλού ύπνου. Βράστε χαμομήλι και αποξηραμένα άνθη λεβάντας σε ζεστό νερό για αρκετά λεπτά, στραγγίστε το και απολαύστε το πριν τον ύπνο.

Να θυμάστε ότι εκτός από την κατανάλωση αυτών των φθινοπωρινών ροφημάτων, η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, η τακτική άσκηση και ο επαρκής ύπνος είναι επίσης ζωτικής σημασίας για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *