7 φυσικά σημάδια της ακραίας θλίψης που πρέπει να προσέχετε

 

7 φυσικά σημάδια της ακραίας θλίψης που πρέπει να προσέχετε

7 φυσικά σημάδια της ακραίας θλίψης που πρέπει να προσέχετε

 

Η θλίψη μπορεί να έχει βαθύτερες επιδράσεις στο σώμα μας και η σωματική εκδήλωση της είναι αρκετά ξεκάθαρη.

Οι ψυχικές επιπτώσεις της θλίψης είναι αρκετά γνωστές σε όλους. Η ψυχή σας νιώθει σπασμένη και εσείς πως δεν έχετε την ψυχική ενέργεια να κάνετε οτιδήποτε. Το πνεύμα σας είναι κατεστραμμένο, έχετε λίγη ενέργεια και προτιμάτε να μένετε μόνοι. Όταν είστε λυπημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζεται επίσης και η σωματική σας υγεία.

Γενικά θεωρούμε την θλίψη απλώς ως ένα συναίσθημα αλλά αν είναι παρατεταμένη και βαθιά θα εμφανιστεί με διαφορετικούς τρόπους.

Τα ακόλουθα είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε για να ανακαλύψετε αν η ψυχική σας κατάσταση επηρεάζει τη σωματική σας υγεία.

 

7 φυσικά σημάδια της ακραίας θλίψης που πρέπει να προσέχετε

 

Κακή διάθεση

Όταν είσαστε λυπημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχετε την ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσετε περίπλοκα ζητήματα και δεν έχετε την υπομονή να κάνετε χώρο για πράγματα που αληθινά σας ενδιαφέρουν.

Είστε ψυχικά εξουθενωμένοι ώστε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε γι αυτά που είναι πιο επείγοντα. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι κάθε φορά που κάποιος αναφέρει κάτι που δε θεωρείτε σημαντικό σας ενοχλεί πάρα πολύ. Είστε τόσο παγιδευμένοι στην προσπάθεια σας να ξεφύγετε από τη θλίψη που δεν έχετε την ενέργεια να συζητήσετε θέματα τα οποία θα μείνουν για αργότερα.

Το φορτίο που μεταφέρετε είναι πολύ βαρύ και αυτά τα πράγματα απλώς φαίνονται να προσθέτονται σε αυτό.

 

Κούραση

Μπορεί να μην έχετε πολλά να κάνετε αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε εντελώς εξαντλημένοι τις περισσότερες φορές. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει προφανής, λογική εξήγηση για τον λόγο που είστε τόσο κουρασμένοι. Ίσως ακόμα και να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου, αλλά τίποτα από αυτά δε βοηθά στην ενίσχυση της ενέργειας που χρειάζεστε. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή σιγά-σιγά κατακλύζεστε από τη θλίψη.

Διαβάστε Επίσης  Έρχεται το εμβόλιο για τη φαλάκρα

Η διαδικασία είναι τόσο σταδιακή ώστε δεν είναι προφανής ακόμα και στο μυαλό σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ενοχλητικό αίσθημα κούρασης που δεν είναι εύκολο να ξεπεράσετε. Θα βρει τον δρόμο του προς το σώμα σας και δεν θα έχετε την ενέργεια να κάνετε ακόμα και τα πράγματα που αγαπάτε.

 

Μιλάτε πολύ αργά

Τις περισσότερες φορές, δεν θέλετε και πολύ να πάρετε μέρος σε μια συζήτηση, ειδικά αν είναι για κάποιο θέμα που δεν σας ενδιαφέρει. Ακόμα και κανονικά, όταν είστε σε μια κατάσταση που δεν έχετε τη διάθεση να μιλήσετε αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε, αρχίζετε να μιλάτε αργά χωρίς να σταματάτε για να σκεφτείτε πόσο χρόνο χρειάζεστε να πείτε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα.

Αυτή είναι η αλλαγή που θα δείτε στον τρόπο που μιλάτε όταν είστε θλιμμένοι. Έχετε χάσει πολύ από το πάθος που είχατε πριν και έτσι δεν θέλετε να μιλάτε και πολύ. Νιώθετε πως χρειάζεστε πολλή ενέργεια για να μιλήσετε και δεν μπορείτε να διαθέσετε τόση.

 

Πόνος στην πλάτη

Η σπονδυλική στήλη είναι αυτή που σας κρατά σταθερούς. Συνεπώς, αυτό είναι το μέρος του σώματος που πιέζεται πολύ όταν είστε λυπημένοι. Όλο το άγχος και το στρες συσσωρεύεται μέσα σας και όλο αυτό το βάρος πρέπει να υποστηρίζεται από τη σπονδυλική σας στήλη που απλώς δεν έχει φτιαχτεί για να στηρίζει τόσο μεγάλο βάρος.

Θα νιώσετε πρώτα τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης σας και θα αυξηθεί αργά μέχρι τον λαιμό σας. Μπορεί να δοκιμάσετε πολλούς τρόπους για να απαλύνετε τον πόνο αλλά καμία φυσική θεραπεία δεν θα λειτουργήσει επειδή ο πόνος είναι μόνο στο μυαλό σας.

 

Προβλήματα στον ύπνο

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε την έντονη θλίψη. Πρέπει να κοιμάστε αρκετά και καλά για να έχετε την ενέργεια να αντιμετωπίσετε τις αγχωτικές καταστάσεις και να επιτρέψετε στο σώμα σας να θεραπευτεί από τη ζημιά που προκάλεσε η ψυχική σας κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης  Τέσσερις τροφές που είναι καλύτερο να μην βάζετε στο ψυγείο

Όταν είστε πολύ λυπημένοι, ο κύκλος του ύπνου σας γίνεται ασταθής. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε για παραπάνω από δύο ώρες και αν το καταφέρετε μετά δεν μπορείτε να σηκωθείτε με τίποτα. Επιπλέον, θα ξυπνήσετε νιώθοντας τόσο κουρασμένοι όσο ήσασταν πριν κοιμηθείτε. Δεν είναι ότι δεν ξεκουράζεστε. Έχετε να αντιμετωπίσετε τόση πίεση που το μυαλό σας δεν μπορεί να αισθανθεί ξεκούραστο.

 

Συνεχής πονοκέφαλος

Αυτό είναι ένα από το πρώτα σημάδια που θα δείξει το σώμα σας όταν είστε έντονα λυπημένοι. Το βάρος όλων όσων περνούν μέσα από το μυαλό σας και η δυστυχία που διεισδύει μέσα σας έχει αρνητική επίδραση στην γνωστική λειτουργία που οδηγεί σε πονοκέφαλο.

Θα αρχίσετε να αισθάνεστε ένα πόνο στον λαιμό και σταδιακά θα φτάσει μέχρι το κεφάλι όπου θα κατακλύσει όλο το κρανίο σας. Μπορεί επίσης να χάσετε αρκετή ποσότητα μαλλιών. Θα νιώθετε σαν να υπάρχει ένα βάρος στο κεφάλι σας που γίνεται όλο και πιο βαρύ μέρα με τη μέρα αλλά δεν μπορείτε να το ξεφορτωθείτε.

 

Σέρνετε τα πόδια σας

Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο περπατάτε όταν το μυαλό σας είναι γεμάτο αρνητικότητα. Μάλλον δεν περπατάτε πολύ γρήγορα και τα πόδια σας σέρνονται όλη την ώρα. Δεν θέλετε πραγματικά να φτάσετε σε οποιοδήποτε προορισμό, αλλά πρέπει να περπατήσετε ούτως ή άλλως.

Ένα από τα πιο προφανή συμπτώματα πως είστε έντονα λυπημένοι είναι όταν αρχίζετε να σέρνετε τα πόδια σας και ακόμα και οι κοντινότερες βόλτες φαίνονται ατελείωτες. Συνήθως αυτός δεν είναι ο τρόπος που περπατούσατε κανονικά. Είναι ένα σημαντικό σημάδι και δεν πρέπει να παραμεληθεί. Είναι σημαντικό να αρχίσετε να αναζητάτε τρόπους για να απομακρυνθείτε από αυτό το συναίσθημα. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια.

 

ΠΗΓΗ: awakengr.com

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *