Ηλεκτρολύτες: Τα πλεονεκτήματά τους στο σώμα και οι τροφές που θα τους βρείτε

 

Ηλεκτρολύτες: Τα πλεονεκτήματά τους στο σώμα και οι τροφές που θα τους βρείτε

Ηλεκτρολύτες: Τα πλεονεκτήματά τους στο σώμα και οι τροφές που θα τους βρείτε

Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα που απαιτούνται για πολλές διεργασίες του σώματος, όπως η διεξαγωγή των νευρικών ερεθισμάτων, η σύσπαση των μυών, η ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών και του pH και η μετακίνηση των θρεπτικών συστατικών εντός και εκτός του κυττάρου.

Αν δεν έχετε αρκετούς ηλεκτρολύτες στο σύστημά σας ή υπάρχει ανισορροπία, μπορεί να κουραστείτε πιο γρήγορα ή οι μύες σας να συσπαστούν ακούσια σε κράμπα, γεγονός που μπορεί να διαταράξει την προπόνησή σας.Ηλεκτρολύτες: Τα πλεονεκτήματά τους στο σώμα και οι τροφές που θα τους βρείτε

Διαβάστε Επίσης  Γιατί ειναι καλύτερα να πίνουμε παγωμένο νερό;

Το νάτριο είναι το πιο σημαντικό, ακολουθούμενο από το χλώριο, το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, τα οποία επίσης χάνονται με τον ιδρώτα, απλώς σε μικρότερες ποσότητες.

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες

Νερό καρύδας: Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε κάλιο. Είναι επίσης μια καλή πηγή νατρίου, μαγνησίου και φωσφόρου. Απλά βεβαιωθείτε πως δεν έχει πολλά σάκχαρα.

Εσπεριδοειδή. Τα λεμόνια, οι χυμοί λάιμ και γκρέιπφρουτ είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Ο χυμός λεμονιού, για παράδειγμα, είναι καλή πηγή νατρίου, καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου.

Αλάτι. Το συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι περιέχει τόσο νάτριο όσο και χλώριο και (καταναλώνοντας το με μέτρο) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αξία ενυδάτωσης του ηλεκτρολυτικού σας ροφήματος.

Διαβάστε Επίσης  Διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των εορτών

Ακατέργαστο μέλι. Εκτός από μια απολαυστική δόση γλυκύτητας, το ακατέργαστο μέλι είναι μια καλή πηγή νατρίου, καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Τζίντζερ. Τρίψτε λίγο τζίντζερ και προσθέστε το χυμό στο ηλεκτρολυτικό σας ρόφημα για επιπλέον ασβέστιο και μαγνήσιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ σε σκόνη, ψιλοκομμένο ή πάστα τζίντζερ – αυτές οι επιλογές διευκολύνουν τη χρήση και την αραίωση σε υγρό.

Φυσικά, τα φρούτα, τα λαχανικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λιπαρά ψάρια ενδείκνυνται για την αύξηση των ηλεκτρολυτών.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *