11 τραγικά γεγονότα από τη ζωή της Χριστίνα Ωνάση: Στα πέντε της σταμάτησε να μιλάει, στα 37 της δεν ξανάνοιξε τα μάτια της…

 

11 τραγικά γεγονότα από τη ζωή της Χριστίνα Ωνάση: Στα πέντε της σταμάτησε να μιλάει, στα 37 της δεν ξανάνοιξε τα μάτια της…

11 τραγικά γεγονότα από τη ζωή της Χριστίνα Ωνάση: Στα πέντε της σταμάτησε να μιλάει, στα 37 της δεν ξανάνοιξε τα μάτια της…

Στον μικρόσμο των πλούσιων, το όνομα «Χριστίνα Ωνάση» είναι συνώνυμο της χλιδής αλλά και της θλίψης. Η κόρη του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, έζησε ζωή σε οικογένεια που είχε το χάρισμα να πιάνει πέτρες και να γίνονται χρυσάφι, αλλά δεν ξέφυγε από το βαρύ σύννεφο μιας κατάρας που την ακολουθούσε σε κάθε της βήμα, μέχρι τον πρόωρο θάνατό της.

Κι αν το κοινότοπο: «τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία», το συζητούν μεγαλόφωνα οι φτωχοί για να ξεχάσουν την ανέχεια και να ντύσουν την ένδειά τους, η οικογένεια Ωνάση το ψιθύριζε για να μην το ακούσουν ούτε οι ίδιοι, αφού ήταν αυτή ακριβώς η ζοφερή τους μοίρα.

Η Χριστίνα Ωνάση, με το ένα πόδι πατούσε στον Παράδεισο και με το άλλο στην Κόλαση.

Ας θυμηθούμε 11 στοιχεία για τη ζωή και το τέλος της Χριστίνας Ωνάση και το οδυνηρό ταξίδι της στη Γη, της Χριστίνας, που όλο το χρυσάφι του κόσμου δεν θα έφτανε να σκεπάσει την απέραντη θλίψη της.

1. Γεννήθηκε εισπράττοντας απόρριψη

Η Χριστίνα γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950. Ο πατέρας της Αριστοτέλης, αυτοδημιούργητος και χαρισματικός επιχειρηματίας, είχε χτίσει από το μηδέν μια αυτοκρατορία με αιχμή του δόρατός του τη ναυτιλία. Ο Αριστοτέλης, ο Άρης όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, το 1946 παντρεύτηκε την Αθηνά – «Τίνα» – Λιβανού, με την οποία απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον Αλέξανδρο. Λέγεται ότι το ζευγάρι δεν ήθελε άλλα παιδιά, καθώς πίστευαν ότι κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε τα κληρονομικά της οικογένειας.

Η Τίνα έφτασε μάλιστα στο σημείο να διακόψει δύο εγκυμοσύνες μετά τον Αλέξανδρο, για να εξασφαλίσει ότι ο γιος της θα παραμείνει μοναχοπαίδι. Όμως κάτι άλλαξε όταν η Τίνα έμεινε έγκυος στη Χριστίνα· μη θέλοντας να διακινδυνεύσει την υγεία της, η σύζυγος του Ωνάση αρνήθηκε να κάνει άλλη μια έκτρωση, με τον Αριστοτέλη να φέρεται να προσπάθησε να την μεταπείσει. Ο Ωνάσης απεχθανόταν την Χριστίνα όταν γεννήθηκε και η μητέρα της αγανακτούσε όταν άκουγε από φίλους και συγγενείς το πόσο έμοιαζε στον πατέρα της. Ως μωρό η Χριστίνα εισέπραξε μόνο απόρριψη!

2. Στα πέντε της σταμάτησε να μιλάει!

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αργότερα συμπάθησε και αγάπησε την κόρη του και πολλές φορές απολάμβανε την συντροφιά της· παρ’ όλα αυτά, ο Άρης συχνά απουσίαζε από το σπίτι για να διευθύνει την αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτοκρατορία του. Η Τίνα ήταν και αυτή μακριά από τα παιδιά της και συχνά έλεγε ότι δεν ήταν καλή μητέρα. Αποτέλεσμα; Την ανατροφή της Χριστίνας και του Αλέξανδρου ανέλαβαν οι υπάλληλοι της οικογένειας. Από τους γονείς τους, τα δυο παιδιά εισέπρατταν πλούτη αμύθητα, αλλά στοργή δεν μέτρησαν ποτέ! Κάποτε η Χριστίνα σταμάτησε να μιλάει· ήταν πέντε χρονών. Αυτό το γεγονός προκάλεσε την προσοχή των οικείων της αφού ξαφνικά αναπτύχθηκε σημαντικό ενδιαφέρον και από τους δύο γονείς της για το πώς συνέβη αυτό και τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Η Χριστίνα οδηγήθηκε σε κέντρο θεραπείας στη Ζυρίχη, οπού διαπιστώθηκε ότι είχε «επιλεκτική αλαλία»· γρήγορα το ξεπέρασε και χρόνια μετά δεν το θυμόταν καθόλου.

3. Χειριστικοί γονείς πεδεύουσι τέκνα

Οι γονείς της Χριστίνας Ωνάση δεν την αγνοούσαν πάντα, ειδικά όταν επρόκειτο να βάλουν ακόμα ένα χρυσό λιθάρι στην ναυτιλιακή τους αυτοκρατορία. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που η Χριστίνα χρησιμοποιήθηκε τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα στην φρενίτιδά τους να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των επιχειρήσεών τους. Σύμφωνα με το βιβλίο: «Heiress: The Story of Christina Onassis», η Τίνα υποτίθεται ότι ήθελε να κανονίσει έναν γάμο μεταξύ της κόρης της και του Φίλιππου Νιάρχου, πρώτου εξαδέλφου της Χριστίνας και κληρονόμου του μεγάλου αντιπάλου της οικογένειας.
Ο Αριστοτέλης προσπάθησε να κανονίσει έναν άλλο γάμο πολλά χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά με τον Πέτρο Γουλανδρή. Κι αυτός ήταν επίσης κληρονόμος μιας ναυτιλιακής εταιρείας που ο πατέρας της Χριστίνας ήθελε να γίνει κομμάτι της δυναστείας του. Η Τίνα προσπάθησε αρκετές φορές να πείσει την κόρη της να ενδώσει σε ένα στοχευμένο γάμο, παρά τη δυσφορία της Χριστίνας.
Ο Αριστοτέλης ήταν περισσότερο επίμονος και η απαίτησή του σε μια συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε αποδεκτή μόνο τον πρόλαβε ο θάνατος. Ωστόσο, υποχρέωσε την Χριστίνα να του υποσχεθεί πάνω από το νεκροκρέβατό του ότι θα παντρευόταν τον Πέτρο Γουλανδρή· η Χριστίνα δεν τήρησε την υπόσχεσή της… Παντρεύτηκε όμως τον Ανδρεάδη…

Διαβάστε Επίσης  Η Ελληνίδα επιστήμονας που ανακάλυψε το γονίδιο που ευθύνεται για την παιδική λευχαιμία

4. Οι ατυχείς εμμονές του πατέρα

Η έντονη αντιπάθειά της Χριστίνας για την επόμενη ερωμένη του πατέρα της – μετά την Κάλλας – και σύζυγο του τελικά, που δεν ήταν άλλη από τη διάσημη χήρα του JFK, Τζάκι Κένεντι, σημάδεψε ανεξίτηλα την ψυχολογία της. Αριστοτέλης και Τζάκι παντρεύτηκαν περίπου πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.
Παρόλο που η Χριστίνα ήταν ενήλικη και είχε την ωριμότητα να αποδεχτεί και να δικαιολογήσει τον γάμο τους, δεν το έκανε ποτέ· λέγεται ότι έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια του της γαμήλιας τελετής του πατέρα της και σίγουρα δεν ήταν δάκρυα χαράς!
Κάποτε σχολίασε τον γάμο του Αριστοτέλη με μια φράση: «ατυχής εμμονή του πατέρα μου».

 

5. Από κηδεία σε κηδεία

Ενώ μια νέα – ανεπιθύμητη μητέρα μπορεί να μην ήταν ό,τι πιο τραγικό έχει συμβεί στη Χριστίνα Ωνάση, η περίοδος που ακολούθησε ήταν, το δίχως άλλο· μέσα σε 29 μήνες έχασε όλα τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς της: ο Αλέξανδρος σκοτώθηκε, σε ηλικία μόλις 24 ετών με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ακολούθησε η μητέρα της το 1974, που «έφυγε» κάτω από περίεργες συνθήκες. «Υπερβολική δόση φαρμάκων» κατέγραψε η νεκροψία, που όμως αμφισβητήθηκε.

 

Τον Μάρτιο του 1975, ο Αριστοτέλης ήταν ο τελευταίος που πέθανε. Η υγεία του μεγιστάνα είχε σταδιακά επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, καθώς δεν έβγαλε ποτέ από το νου του ότι ήταν δολοφονία και αυτό τον κατέτρωγε. Η Χριστίνα κληρονόμησε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια από τον πατέρα της.

 

6. Υποψίες για φόνους

Όπως ο Αριστοτέλης πίστευε ότι ο Αλέξανδρος δολοφονήθηκε, έτσι και η Χριστίνα πίστευε ότι είχε δολοφονηθεί η μητέρα της. Μετά το διαζύγιο με τον Ωνάση, η Τίνα ξαναπαντρεύτηκε τον αντίπαλο του Άρη στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τον Σταύρο Νιάρχο, χήρο που είχε παντρευτεί την αδερφή της Τίνας, Ευγενία Λιβανού, που επίσης είχε πεθάνει κάτω από ομιχλώδεις συνθήκες. Στις 4 Μαΐου του 1970 η Ευγενία είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της, στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Νιάρχου στην Σπετσοπούλα. Ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει σημάδια πάλης και μώλωπες στο σώμα της και, παρά την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα, η υπόθεση έκλεισε με απαλλακτικό βούλευμα του δικαστηρίου στον Σταύρο Νιάρχο. Η αιτία θανάτου σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές αρχές ήταν υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών.

Η οικογένεια Ωνάση (Αριστοτέλης, Αλέξανδρος και Χριστίνα) θεωρούσε κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι ο Νιάρχος είχε σκοτώσει την Ευγενία. Η Τίνα ήτα η μόνη που διαφωνούσε. Ο αιφνίδιος θάνατός της Τίνας έριξε λάδι στη φωτιά για τη Χριστίνα, η οποία απαίτησε νεκροτομή από δικό της ιατροδικαστή στη σορό της μητέρας της και μάλιστα αποκάλυψε στον Τύπο τις υποψίες της. Ο Σταύρος Νιάρχος ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένος από αυτές τις κατηγορίες και ανταπέδωσε γνωστοποιώντας στον Τύπο πληροφορίες για τη Χριστίνα και τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι το άγχος για τη Χριστίνα ήταν εκείνο που προκάλεσε τον θάνατο της Τίνας!

 

7. Απόπειρες αυτοκτονίας

Ο Σταύρος Νιάρχος δεν έλεγε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι η Χριστίνα Ωνάση είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της. Πολλές φορές, η κόρη του Αριστοτέλη είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας παίρνοντας υπερβολική δόση χαπιών. Η πρώτη περίπτωση ήταν όταν έμαθε ότι η μητέρα της επρόκειτο να παντρευτεί τον Νιάρχο, παρά τις υποψίες ότι είχε δολοφονήσει την αδελφή της. Ένα δεύτερο περιστατικό συνέβη κατά την περίοδο του φλερτ με τον Πίτερ Γουλανδρή, τον άνθρωπο που ήθελε ο πατέρας της να παντρευτεί. Σύμφωνα με το «All the Pain Money Can Buy: The Life of Christina Onassis», η τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας της Χριστίνας φέρεται να συνέβη αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα της, μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για εκείνη. Ήταν στο νοσοκομείο, στις τελευταίες ώρες του Αριστοτέλη και κατάφερε με κάποιο τρόπο να κλέψει ένα νυστέρι. Το προσωπικό του νοσοκομείου, τελευταία στιγμή την εμπόδισε να κόψει τις φλέβες της.

8. Νέα, πλούσια και ατυχής…

Πέρα από την κατάθλιψη και τις απόπειρες αυτοκτονίας, ένα από τα πιο ζοφερά ζητήματα στη ζωή της Χριστίνας Ωνάση ήταν η δύσμοιρη ερωτική της ζωή. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και καμία από αυτές δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αφού η Χριστίνα πίστευε ότι όλοι την ήθελαν απλώς για τα χρήματά της.
Ο πρώτος της σύζυγος, ο βιομήχανος αυτοκινήτων Τζόζεφ Μπόλκερ, έπεσε θύμα εκστρατείας δυσφήμισης του, που ξεκίνησε από τον Αριστοτέλη, επειδή δεν ενέκρινε τη διαφορά ηλικίας του ζευγαριού. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Μπόλκερ ήταν Εβραίος και αυτό έφερνε ναυτία στον έλληνα καραβοκύρη.

Διαβάστε Επίσης  Κική Δημουλά: “Αλλά εγώ είμαι πια σε ρήξη με το λίγο…”

 

Ο δεύτερος σύζυγός της Χριστίνας, ο Αλέξανδρος Ανδρεάδης, φαινόταν ιδανικός ως συνεταίρος, αφού κι αυτός ήταν μεγιστάνας της ναυτιλίας. Εκείνο που η οικογένεια δεν γνώριζε και το έμαθε παρά μόνο αφού παντρεύτηκαν ήταν ότι η εταιρεία του Ανδρεάδη βούλιαζε. Ο Ανδρεάδης προσπάθησε να διασώσει την αυτοκρατορία του, ζητώντας 20 εκατομμύρια δολάρια από τη Χριστίνα. Μαζί με τον Ανδρεάδη, βούλιαξε και ο γάμος του με την Χριστίνα.
Ο τελευταίος σύζυγος, ο Τιερί Ρουσέλ, δεν ήταν καλύτερος από τους προηγούμενους, καθώς είχε παράλληλες σχέσεις. Ωστόσο, ο πιο ενδιαφέρον από όλους τους άνδρες που στάθηκαν ως σύζυγοι στο πλευρό της Χριστίνας ήταν ο τρίτος σύζυγός της, ο Ρώσος Σεργκέι Καούζοφ.

9. Η KGB στο σπίτι του Ωνάση;

Ο Σεργκέι Καούζοφ συμμετείχε στη ρωσική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα, που με τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τις επιχειρήσεις του Ωνάση. Υπήρχαν κάποια πράγματα γι’ αυτόν που δεν ταίριαζαν, όπως ο πλούσιος τρόπος ζωής του, που δεν δικαιολογείτο από τα κέρδη του. Γρήγορα προέκυψαν υποψίες ότι στην πραγματικότητα ήταν πράκτορας της KGB που παντρεύτηκε τη Χριστίνα σε μια προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες από αυτήν· δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή απόδειξη ότι αυτό ήταν αλήθεια, και πολλοί απέρριψαν ασυζητητί τις εικασίες τα επόμενα χρόνια. Παρόλα αυτά, ο γάμος τους έμελλε να καταλήξει σε αποτυχία όπως και οι υπόλοιποι. Η Χριστίνα κλήθηκε να ζήσει στη Μόσχα με τον Σεργκέι, κάτι που της φάνηκε απίστευτα βαρετό. Έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα η θέρμη έσβησε από τη σχέση τους και εκείνη κάπου ανάμεσα σε Μόσχα και Μόντε Κάρλο έχασε τα αισθήματα για εκείνον· χώρισαν σε λιγότερο από δύο χρόνια.

10. Τα είχε όλα δίχως να έχει τίποτα

Ίσως ένα κομμάτι της κατάρας της Χριστίνας Ωνάση προήλθε από το γεγονός ότι δεν κατάφερε ποτέ να έχει πλάι της τον άντρα με τον οποίο ήθελε πραγματικά να είναι μαζί. Η Χριστίνα ερωτεύτηκε σχεδόν εμμονικά τον κληρονόμο της αυτοκρατορίας της Mercedes Benz, Μικ Φλικ, αν και εκείνος δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για αυτήν· προσπάθησε να τον προσεγγίσει πολλές φορές, αλλά εκείνος πάντα την απέρριπτε. Αυτό την κατέβαλλε.

Η Χριστίνα προσπάθησε να γίνει πιο ελκυστική για εκείνον. Σε κάποια περίπτωση μάλιστα έβαψε ξανθά τα σκούρα μαλλιά της, καθώς ανακάλυψε ότι ο Φλικ προτιμούσε γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Κανένα από τα κόλπα της δεν πέτυχε. Η Χριστίνα ήταν ουσιαστικά πάντα μόνη, θλιμμένη και σημαδεμένη από τη μοίρα. Σπατάλησε τη ζωή της ξοδεύοντας αφειδώς για να διοργανώνει πάρτι με κύριο μενού τα ναρκωτικά, φέρεται μάλιστα να πλήρωσε κάποτε 30.000 δολάρια για να νοικιάσει ένα τζετ που θα τις έφερνε πακέτα κοκαΐνης, για προσωπική χρήση ασφαλώς. Μαζί με την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και την κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων είχε επίσης προβλήματα με το βάρος της. Απέφευγε τους ολόσωμους καθρέφτες και γενικά μισούσε την εμφάνισή της! Το διεθνές τζετ σετ αποκαλούσε την Χριστίνα «φτωχό – πλούσιο κορίτσι»…

11. Ομιχλώδης ζωή, σκοτεινό τέλος

Κι έτσι τραγικά όπως κυλούσε η ζωή της, το ίδιο τραγικά έφτασε στο τέλος της όταν η Χριστίνα ήταν μόλις 37 χρονών, στις 19 Νοεμβρίου του 1988.
Η Μαρίνα Ντοντέρο φιλοξενούσε την παιδική της φίλη Χριστίνα Ωνάση στην έπαυλή της έξω από το Μπουένος Άιρες· όταν την αναζήτησε κάποιο πρωινό, την ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στο μπάνιο. Όταν άνοιξαν την πόρτα βρήκαν την Χριστίνα δίχως αισθήσεις στη μπανιέρα με λίγα εκατοστά νερού να καλύπτει το κορμί της. Ο γιατρός που έσπευσε, διέγνωσε απλώς τον θάνατό της. Αρχικά υπήρχε η υποψία ότι είχε αυτοκτονήσει, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα.

Δεδομένου του παρελθόντος της και του ξαφνικού θανάτου της, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία ούτε για φόνο, ούτε για υπερβολική δόση ή αυτοκτονία. Η Χριστίνα άφησε την περιουσία της στην κόρη της Αθηνά, η οποία αργότερα υποχρεώθηκε να δώσει δικαστικό αγώνα κόντρα με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ για τον έλεγχο της κληρονομιάς της.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *