Τα 4 super foods για επίπεδη κοιλιά

 

Τα 4 super foods για επίπεδη κοιλιά

Τα 4 super foods για επίπεδη κοιλιά

 

Τα super foods είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη, που προάγουν την γενική υγεία του οργανισμού.

Οι υγιεινές τροφές, και ειδικά τα super foods, βοηθούν να διατηρείς σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, επιτρέποντας την επιτάχυνση του μεταβολισμού και διευκολύνοντας την αίσθηση κορεσμού.

Όλα αυτά είναι κρίσιμοι παράγοντες για την φυσική απώλεια βάρους. Εάν επιθυμείς να χάσεις περιττά κιλά και να έχεις ένα υγιές βάρος, μπορούμε να μοιραστούμε μερικές από τις 4 πιο γνωστά super foods που συνδράμουν στην επίτευξη μιας επίπεδης κοιλιάς είναι:

Aβοκάντο

Τα αβοκάντο προσφέρουν έναν ιδανικό συνδυασμό φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών, που κάνουν κάθε γεύμα πολύ πιο χορταστικό. Τελικά, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την πείνα και να αποφύγεις τις ανθυγιεινές συνήθειες. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυσικά γεμάτα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και ωφέλιμα στοιχεία για την καρδιά.

Διαβάστε Επίσης  Detox smoothie με πορτοκάλι και καρότο για αποτοξίνωση

 

Ελαιόλαδο

Ακριβώς όπως το αβοκάντο, το ελαιόλαδο είναι μια πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών που ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιά, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν παράλληλα το αίσθημα πληρότητας. Αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και έχει μελετηθεί για δεκαετίες ως βασικό συστατικό που συμβάλλει στη μακροζωία. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου σχετίζεται με βελτιωμένη αρτηριακή πίεση και μειωμένο σωματικό λίπος.

Γιαούρτι

Ένα μπολ με γιαούρτι και βρώμη μπορεί να επιταχύνει τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους και επίπεδη κοιλιά. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνη Β. Η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο παίζει ρόλο στη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους. Το γιαούρτι περιέχει, επίσης, προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην προώθηση της υγείας του εντέρου και της πέψης και παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης.

Διαβάστε Επίσης  Ποια είναι τα 3 αθλήματα που σώζουν ζωές;

Σπόροι chia

Mια μικρή κουταλιά αποξηραμένων σπόρων chia περιέχει σχεδόν 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 100 γραμμάρια προσφέρει 34 γραμμάρια φυτικών ινών. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι μία εξαιρετική τροφή για το ταξίδι σου προς την απώλεια κιλών.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *