Σουτζούκια με πετιμέζι

 

Σουτζούκια με πετιμέζι

Συνταγή για σουτζούκια με πετιμέζι.

Ένα κομμάτι από αυτό το σουτζούκι με καρύδια προσφέρει πολλή ενέργεια και σύμφωνα με τις γιαγιάδες μας ήταν ένα γλυκό κέρασμα τα παλιά χρόνια. Μία παραδοσιακή συνταγή για σουτζούκια με πετιμέζι με όλα τα μυστικά τους από τα τεφτέρια της γιαγιάς και της μαμάς μας. Νηστίσιμα και vegan!

 

Υλικά

Πετιμέζι 3 κούπες μέτριες
Νερό 3 κούπες
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κούπες
Καρυδια Μισό κιλό

 

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το πετιμέζι και το νερό και περιμένουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό στην φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει. Το ταλαιπωρούμε λίγο το μείγμα, αφού όσο πιο πολύ πήξει τόσο πιο γλυκό γίνεται.

Διαβάστε Επίσης  Ρεβίθια σούπα με καρότα και λεμόνι

Μόλις πήξει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βουτάμε βουρλιές με καρύδια μέσα στο πετιμέζι. Οι βουρλιές είναι καρύδια δεμένα μεταξύ τους με σπάγκο. Βοηθάμε με το κουτάλι της σούπας να πάει παντού, σηκώνουμε και κρεμούμε τις βουρλιές μέχρι να πήξει καλά.

Από κάτω βάζουμε πιατάκια και μαζεύουμε ότι στάζει. Βγαίνουν 4 βουρλιές. Ό,τι έμεινε το βάζουμε σε πιατάκια με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα σαν κρεμούλα. Αφήνουμε αρκετές μέρες, για περίπου 1 εβδομάδα να στεγνώσουν τυλιγμένα με τούλι και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο ή τάπερ που στον πάτο του έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Διαβάστε Επίσης  Αγιορείτικα γεμιστά- Η συνταγή του Μοναχού Νικήτα για αποτοξίνωση

 

Tips για τα σουτζούκια με πετιμέζι

Πετιμέζι βρίσκουμε το Φθινόπωρο στη λαϊκή ή σε μέρη με μαναβική και μούστο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *