«Ζαλίζουν» οι τιμές για το ελαιόλαδο – Προβλέψεις ακόμα και για 15 ευρώ το λίτρο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τιμής στο ελαιόλαδο, με τα τελευταία στοιχεία να κάνουν λόγο ακόμα και για τιμή πώλησης 15 ευρώ το λίτρο.

Η ακρίβεια έχει επηρεάσει και τον «υγρό χρυσό» ή αλλιώς το ελαιόλαδο, οι τιμές του οποίου ζαλίζουν και οδηγούν τους καταναλωτές σε απόγνωση.

Ήδη το ελαιόλαδο εκτιμάται στα 14,91 λεπτά το λίτρο, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 15 ευρώ. Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς η εκτόξευση της τιμής οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή και τα λιγοστά αποθέματα από πέρυσι.

Διαβάστε Επίσης  ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο

«Πιστεύαμε ότι θα είχαμε μία καλή παραγωγή, τα μέχρι τώρα στοιχεία λένε ότι θα ειναι μειωμένη η παραγωγή τόσο, που θα εκτοξεύσει τις τιμές στο ράφι», αναφέρουν οι ελαιοπαραγωγοί.

«Αν δεν βάλουμε το λάδι στις δεξαμενές, αν δεν ξέρουμε ποια είναι η ποσότητα που έχουμε στις αποθήκες μας, δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα διαμορφωθεί η τιμή».

Ένα λίτρο ελαιόλαδο πέρυσι πωλείτο στα 5,30 ευρώ, ενώ φέτος η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 9,27 ευρώ. Τα στοιχεία είναι αρκετά απογοητευτικά με την παραγωγή της νέας ελαιοκομικής περιόδου να είναι 160.00 τόνοι, μειωμένη δηλαδή κατά 50%.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιά στο Βελεστίνο: «Για απανθρακωμένος καλός είμαι» - Η ΕΡΤ «πέθανε» λάθος βοσκό στο ρεπορτάζ της

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *