Σαλάτα κουσκούς: Η αφετηρία για το τέλειο μεσημεριανό γεύμα!

 

Σαλάτα κουσκούς: Η αφετηρία για το τέλειο μεσημεριανό γεύμα!

Σαλάτα κουσκούς: Η αφετηρία για το τέλειο μεσημεριανό γεύμα!

 

Σκεφτείτε αυτή τη σαλάτα κουσκούς ως αφετηρία, παρά ως μια σταθερή συνταγή, και χρησιμοποιήστε την ως έμπνευση για να ξεκινήσετε να συνδυάζετε το κουσκούς με τα αγαπημένα σας λαχανικά για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή και ένα ανάλαφρο δείπνο.

Δοκιμάστε σπόρους ροδιού, φρέσκα βότανα, χυμό εσπεριδοειδών, και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε….

 

Υλικά

100 γρ κουσκούς
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, (250 γρ.)
20 γρ τυρί φέτα

 

Ντρέσινγκ

½ σκελίδα σκόρδο
1 μικρή χούφτα σουλτανίνες
1 μικρή χούφτα κουκουνάρι

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
½ μάτσο φρέσκο δυόσμο, (15 γρ.)

 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε 100 γραμμάρια κουσκούς σε ένα μπολ με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και απλώς καλύψτε με βραστό νερό. Βάλτε ένα πιάτο από πάνω και αφήστε το για 5 με 10 λεπτά να κάνει τη δουλειά του.

Διαβάστε Επίσης  Τρουφάκια με μπισκότο

Κόψτε το κοτσάνι από 1 μικρό κεφάλι μπρόκολου (250 γρ.) και τοποθετήστε ολόκληρη την κεφαλή του μπρόκολου σε ένα μέτριο τηγάνι με βραστό νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και τρυφερό. Αφαιρέστε με μια λαβίδα και βάλτε το σε τρυπητό να στεγνώσει στον ατμό για ένα ή δύο λεπτά.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ ξεφλουδίζοντας και συνθλίβοντας ή τρίβοντας μισή σκελίδα σκόρδο σε ένα καθαρό βάζο. Προσθέστε 1 μικρή χούφτα σουλτανίνα και κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στύψτε το χυμό από 1 πορτοκάλι.

Διαβάστε Επίσης  Μελιτζανόπιτα με τυρί φέτα και λουκάνικο σε έτοιμο φύλλο σφολιάτας

Διαλέξτε τα φύλλα από ½ μάτσο φρέσκου δυόσμου (15 γρ.) και αφήστε στην άκρη τα μικρότερα φύλλα για γαρνίρισμα. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα και τα προσθέτουμε στο βάζο με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Κλείστε το καπάκι και ανακινήστε καλά να ενωθούν.

Σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε το μπρόκολο μέχρι να γίνει πολύ λεπτόκοκκο. Αφρατέψτε το κουσκούς με ένα πιρούνι, μετά βάλτε το μπρόκολο στο μπολ και ανακατέψτε καλά.

Παίρνετε το μισό κουσκούς και δουλέψετε σε ένα μπολ που περιέχει το μισό ντρέσινγκ και τα ανακατεύετε, σκορπίζετε τα μισά φύλλα μέντας και θρυμματίζετε πάνω τη μισή φέτα πριν τη σερβίρετε και επαναλαμβάνετε την επόμενη μέρα!

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *