Μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα

Μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούνταΣυνταγή για μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα. Απολαυστικό σουφλέ με μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού για το μεσημεριανό ή και το βραδινό μας. Οι μελιτζάνες γιαουρτλού είναι ένα χορταστικό και νόστιμο φαγητό, ακόμη και για τα πιο γιορτινά και επίσημα τραπέζια, σαν ορεκτικό.

Υλικά

μελιτζάνα 3-4

Για την σάλτσα ντομάτας

ντοματα 2-3 τριμμένες
κρεμμυδι 1 ξερό
σκορδο 1 σκελίδα
ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
πιπεριά 1 πράσινη
ρίγανη 1 πρέζα
βασιλικός 1 πρέζα
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση

Για το σουφλέ

κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια τριμμένο
γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

Γιαούρτι στραγγιστό Μισό κιλό περίπου
αυγα 3-4
αλατι 1 πρέζα

Για την επικάλυψη

πιπεριά 2 χρωματιστές
πάπρικα 1-2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά
βασιλικός 2-3 φύλλα

Εκτέλεση για τις μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα
Αρχικά παίρνουμε τις μελιτζάνες. Τις καθαρίζουμε όπως συνήθως και τις κόβουμε σε φέτες. Τις περνάμε από τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Βάζουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας.

Διαβάστε Επίσης  Τούρτα μουστάκι

Τρίβουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο το οποίο το αφήσαμε να κάψει. Προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Έπειτα βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, την πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, την ρίγανη, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Σιγοβράζουμε την σάλτσα ντομάτας μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε στον πάτο του λίγη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι και λίγο γκούντα.

Διαβάστε Επίσης  Ραφιόλια με κρεμμύδια

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές, δηλαδή 3 στρώσεις. Τελειώνουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας, λίγο κεφαλοτύρι και λίγο γκούντα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Περιχύνουμε το σουφλέ με την σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε όσα τυριά μας έχουν μείνει. Επίσης βάζουμε και μερικές πιπεριές χρωματιστές σε ροδέλες, γλυκιά πάπρικα και λίγο φρέσκο βασιλικό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Tips για τις μελιτζάνες γιαουρτλού με κεφαλοτύρι και γκούντα
Μπορείτε αντί να τηγανίσετε, να ψήσετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αντί για κεφαλοτύρι και γκούντα μπορούμε να βάλουμε φέτα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *