130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικών λοιμώξεων στη Θεσσαλία

 

130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικών λοιμώξεων στη Θεσσαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικών λοιμώξεων στη Θεσσαλία

 

Τα νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού είναι 37 ενώ σε 36 ανέρχονται τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Θεσσαλία.

Συνολικά από την αρχή της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία έχουν καταγραφεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης αναπνευστικού, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ενώ στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.152 άτομα το τελευταίο 24ωρο.

«Ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή», είπε η κυρία Αγαπηδάκη. Σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχει μία επιπλέον στη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και μία στην Καρδίτσα. Μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα παθογόνα είναι σαλμονέλα, εντεροπαθογόνο E.coli, ροταϊός και κλωστρίδιο.

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας κανενός ασθενή που νοσηλεύεται και δεν έχουμε μέχρι τώρα συρροές κρουσμάτων σε καμία περιοχή, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Διαβάστε Επίσης  Πανσέληνος Μαΐου με έκλειψη Σελήνης: Πότε θα δούμε το «Ματωμένο Φεγγάρι»

Προστατευτικά υλικά θα μοιραστούν στους πολίτες

Η κυρία Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά που υπάρχουν στην περιοχή. Κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τις επόμενες δυο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.

Σχετικά με την υδροδότηση, χθες ελήφθησαν 40 νέα δείγματα και δεν υπάρχει στους δήμους καμία μεταβολή με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την καταλληλότητα του νερού, είπε. Σημείωσε ότι από αύριο η ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την ποιότητα και καταλληλότητα του νερού θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Διαβάστε Επίσης  Φως στο Τούνελ : Ένα από τα παιδιά, μιλάει στους ερευνητές μέσα από τον τάφο του

Είπε τέλος, ότι έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η μολυσματικότητα των λιμνάζων υδάτων σε όλη την περιοχή.

Έχουν υποβληθεί 6.764 οριστικές αιτήσεις και 3.513 προσωρινές

Παράλληλα όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής λειτουργεί κανονικά και έχουν υποβληθεί 6.764 οριστικές αιτήσεις 3.513 προσωρινές αιτήσεις.

Επίσης αιτήσεις έχουν υποβληθεί για την κάλυψη των οικοσκευών και άλλων αναγκών έως 6.600 ευρώ, για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής υποδομής έως 10.000 ευρώ και για την πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν έως 4.000 ευρώ. Αιτήσεις έχουν υποβληθεί και από όλες τις περιοχές και των πέντε νομών της Θεσσαλίας.

 

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *