«Σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος»: Άσχημα νέα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας με αυτό που έρχεται μετά τις πλημμύρες, ξεκίνησε ήδη το κακό

 

«Σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος»: Άσχημα νέα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας με αυτό που έρχεται μετά τις πλημμύρες, ξεκίνησε ήδη το κακό

«Σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος»: Άσχημα νέα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας με αυτό που έρχεται μετά τις πλημμύρες, ξεκίνησε ήδη το κακό

 

Η Αθηνά Λινού μετέβη στη Θεσσαλία, η οποία δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία Daniel, με ανυπολόγιστες καταστροφές και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα λασπόνερα που έχουν θάψει όλη την περιοχή.

Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια Ιατρικής αντίκρισε, τόσο στον Παλαμά Καρδίτσας, όσο και σε όλη τη Θεσσαλία, ατελείωτες πλημμυρισμένες εκτάσεις, χιλιάδες νεκρά ζώα, κατεστραμμένες περιουσίες και ανθρώπους σε απόγνωση.

 

Η κατάσταση που αντίκρισε η Αθηνά Λινού

Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Αθηνά Λινού υπογράμμισε “είναι χάλια η κατάσταση. Πήγα με την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα θέματα, όχι μόνο για τα υγειονομικά, αλλά είδα πολλά με τα μάτια μου. Είδα σε περιοχή έξω από τη Λάρισα, να μεταφέρουν ανθρώπους στη φαγάνα του εκσκαφέα. Ήταν και υγιείς πολίτες, αλλά ήταν και ένας ασθενής ξαπλωμένος οριζόντια, που τον περίμενε από την άλλη πλευρά του δρόμου το ΕΚΑΒ για να τον πάει στο Νοσοκομείο.

Η επικοινωνία του ενός κομματιού της Λάρισας, με το άλλο γίνεται με αυτόν τον τρόπο μόνο. Ή με τρακτέρ ή με βάρκες. Για να πάνε σπίτι τους ή σε Νοσοκομείο ή σε super market πρέπει να επιβιβαστούν σε τρακτέρ οι άνθρωποι”.

 

Η διαπίστωση της Αθηνάς Λινού για την απουσία του κράτους

Για το κράτος, επεσήμανε ότι “είναι εκκωφαντικά απόν σε όλες τις περιοχές που βρέθηκε παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας, που απειλούν τους κατοίκους”, ενώ όσον αφορά τις γαλότσες και τα γάντια που έπρεπε να μοιράσουν, σημείωσε “εξοπλισμό δεν μοιράζουν πουθενά.

Διαβάστε Επίσης  Πανελλήνιες 2023: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Οι αλλαγές στη βαθμολογία και στο μηχανογραφικό

Το είδα με τα μάτια μου. Ναι, μοιράζουν φαγητό και νερό. Ούτε γαλότσες, όμως, ούτε γάντια. Ούτε σε μένα δεν δώσανε εξοπλισμό. Πήγα στον Παλαμά, στα Φάρσαλα και τη Λάρισα. Οι κάτοικοι είναι εκτεθειμένοι στα προβλήματα Δημόσιας Υγείας. Το κράτος είναι εντελώς απόν. Δεν είδα κράτος να λειτουργεί. Είδα εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, είδα μια μικρή ομάδα ψυχολόγων στον Παλαμά, κάτι νεαρά παιδιά που ήταν από το Υπουργείο Υγείας και τίποτε άλλο”.

Σχετικά με τα νεκρά ζώα, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι “δεν τα μαζεύουν τα νεκρά ζώα, όπως λένε”, ενώ για τα προβλήματα υγείας που ελλοχεύουν, ανέφερε ότι “ο κόσμος πρέπει να προσέχει και να προστατεύεται και για ηπατίτιδα Α’ και για σαλμονέλες και για μία μορφή του τύφου, που είναι απειλητική. Δεν μιλάμε για τον κανονικό τύφο, αλλά για τον τυφοειδή πυρετό. Κίνδυνος υπάρχει και από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Η λεπτοσπείρωση είναι ανθρωποζωονόσος και τα μικρόβια της υπάρχουν στο νερό, από τη στιγμή που στο νερό υπάρχουν νεκρά ζώα. Μεταδίδεται από τα τρωκτικά και τα ποντίκια, αλλά και μέσω πολλών άγριων ζώων. Οι αλεπούδες μεταδίδουν, τα ελάφια μεταδίδουν, αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζώα, δηλαδή τα γουρούνια, οι χοίροι οι οικόσιτοι. Αυτοί που είναι στις παραγωγές. Σ’ αυτά τα ζώα ενδημεί κυρίως”.

Διαβάστε Επίσης  Πολυτεχνείο – Ανοιχτές και σήμερα οι πύλες για τον τριήμερο εορτασμό

Ο μικροοργανισμός λεπτόσπειρα, υπάρχει στους νεφρούς των ζώων, εξηγεί η καθηγήτρια και μεταδίδεται μέσω των ούρων τους αλλά “κι όταν διαλυθεί το ζώο με τη σήψη και την αποσύνθεση και το μικρόβιο μεταφερθεί στο νερό. Ακόμη κι αν είναι νεκρό το ζώο μεταδίδεται η νόσος. Ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και τα νεκρά και τα ζωντανά ζώα. Και όχι μόνο για τη λεπτοσπείρωση”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, χθες, Τρίτη, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, όπου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, ενώ ένα βρέφος λίγων ημερών διαγνώστηκε με σαλμονέλα.

Η Αθηνά Λινού κατέληξε “οι γαστρεντερίτιδες που εντοπίζονται, δεν γνωρίζουμε από που προέρχονται. Δεν ξέρω καν αν έχουν γίνει εξετάσεις στο νερό. Δεν ξέρουμε τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Η κ. Αγαπηδάκη δεν ξέρει καν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ξέρει πόσα είναι τα κρούσματα; Αφού δεν έχουμε κανονική καταγραφή και παρακολούθηση. Είναι μόνο ό,τι δηλώσουν, όποιοι γιατροί θέλουν”.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *