Αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ

 

Αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ

Αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ

 

Αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ μέσα σε λίγη ώρα. Είναι σαν τούρτα και μπορείτε να την φτιάξετε και για τα γενέθλια.

 

Υλικά

Γάλα φρέσκο 430 ml
βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο

αυγα 3
ζαχαρη 430 γραμμάρια

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
κακαο 100 γραμμάρια χωρίς ζάχαρη σκόνη

σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
αλατι 1 πρέζα

 

Για την γέμιση

φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια ζαχαροπλαστικής
κακαο 20 γραμμάρια σκόνη χωρίς ζάχαρη
πραλίνα 200 γραμμάρια φουντουκιού

 

Για το πασπάλισμα

τρούφα σοκολάτας 100 γραμμάρια περίπου

Στην Αμερική οι τούρτες λέγονται cake και όχι τυχαία. Στην ουσία είναι κέικ σε διάφορες γεύσεις με μους και σαντιγί. Ο Γιώργος Ζώλης λοιπόν, έφτιαξε για εμάς μία τέτοια τούρτα – κέικ. Ένα αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ

Διαβάστε Επίσης  Φασολάδα με λουκάνικο χωριάτικο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Επίσης προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Σε μία κατσαρόλα ψεκάζουμε λίγο με σπορέλαιο και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες 2 δόσεις του μείγματος. Στο μίξερ προσθέτουμε την φυτική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και την χτυπάμε σε σαντιγί. Προσθέτουμε το κακάο σε σκόνη και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.

Διαβάστε Επίσης  Απολαυστικές πέννες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο του κέικ σε μία πιατέλα. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από την σοκολατένια σαντιγί. Την στρώνουμε καλά και από πάνω προσθέτουμε τον δεύτερο πάτο του κέικ. Στρώνουμε καλά ακόμη μία στρώση σαντιγί και βάζουμε από πάνω τον τρίτο πάτο.

Τελειώνουμε με την σοκολατένια σαντιγί και την απλώνουμε καλά. Προσθέτουμε την γέμιση και στα πλαϊνά και απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε στα πλαϊνά με τρούφα σοκολάτας.

Tips για το αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ
Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε λιωμένη μαργαρίνη.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *