Η Μάγισσα: Έχει δυο γυναίκες βάσει θεσμού – Ποια θέλει;

 

 

Η Μάγισσα: Έχει δυο γυναίκες βάσει θεσμού – Ποια θέλει;

 

Γεμάτο με προστριβές, εντάσεις και στρατηγικές, θα είναι το σπίτι της οικογένειας Λάσκαρη, στη νέα σειρά του ANT1 με τίτλο “Η Μάγισσα”.Η Μάγισσα: Έχει δυο γυναίκες βάσει θεσμού – Ποια θέλει;

 

Ένας θεσμός της τότε εποχής, είναι αρκετός, για να προκαλέσει καυγάδες, αντιζηλίες, πίκρες και διαπληκτισμούς.

Η Δαμιανή (Κατερίνα Λέχου), η σύζυγος του Μιχαήλ Λάσκαρη (Γιώργος Γάλλος) και μάνα τριών κοριτσιών και δύο γιων (ο δεύτερος είναι βιολογικό της παιδί). Ένας πράος κι ευγενικός άνθρωπος, που γίνεται, όμως, λέαινα για τα παιδιά και τον άντρα της.

Διαβάστε Επίσης  Μαύρο Ρόδο: Η Όλγα ζηλεύει τον Πέτρο και βγάζει νύχια στην Ελισάβετ

Η Αναστασία (Στεφανί Καπετανίδη), είναι κόρη ψαρά, επιλέχθηκε από τον Μιχαήλ, ως δεύτερη, μη νόμιμη σύζυγος (σύγκρια), για να φέρει στον κόσμο ένα αρσενικό παιδί, αφού η Δαμιανή γεννούσε μόνο κόρες. Όμορφη και ευγενική φυσιογνωμία.

Η Σύγκρια και οι καυγάδες

Οι δυο αυτές γυναίκες συνυπάρχουν στο ίδιο σπίτι και αποτελούν βασικά μέλη της οικογένειας Λάσκαρη, στη σειρά “Η Μάγισσα”. Σύμφωνα με τον θεσμό, “Σύγκρια” λεγόταν αυτή η δεύτερη μη νόμιμη σύντροφος, ενώ «σύγκριες» λέγονταν από κοινού οι δύο γυναίκες, σύζυγος και σύντροφος.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Το τέλος της Μυρτάλης και του Αλέξη στη σειρά

Εάν η νόμιμη σύζυγος δε μπορούσε να χαρίσει αγόρια, τότε ο άντρας διάλεγε μια άλλη γυναίκα, προκειμένου να αποκτήσει τον απόγονο. Μεγάλος αριθμός αρρένων σε μια οικογένεια (πολλά «τουφέκια») συνεπαγόταν πολιτική και οικονομική ισχύ, ενώ διατηρούσε το πατρικό σπίτι (συχνά πύργο) στην οικογένεια.

Ο Μιχαήλ, λοιπόν, έχει δύο συζύγους.

Τη μία την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, ενώ την άλλη την επέλεξε για να του χαρίσει απογόνους και την αγάπησε πραγματικά. Οι δυο γυναίκες βγάζουν τα μαχαίρια και η ένταση κορυφώνεται, μέσα στο ίδιο σπίτι!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *