Πώς να φτιάξετε σπιτική σκόνη πρωτεΐνης

 

Πώς να φτιάξετε σπιτική σκόνη πρωτεΐνης

Πώς να φτιάξετε σπιτική σκόνη πρωτεΐνης

 

Η σκόνη πρωτεΐνης είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα συμπληρώματα διατροφής στον κόσμο για όσους έχουν στόχο το χτίσιμο των μυών.

Μπορείτε, όμως, να τη φτιάξετε στο σπίτι, πιο οικονομικά και υγιεινά με απλά υλικά.

Υπάρχουν πολλές πηγές πλούσιες σε πρωτεΐνη εκεί έξω, ακόμη και για όσους δεν καταναλώνουν ζωικά τρόφιμα. Η πρώτη σύσταση, ωστόσο, σε όσους θέλουν να χτίσουν μυς, είναι μαζί με την άσκηση, να καταναλώνουν και σκόνη πρωτεΐνης, ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα στον κόσμο των γυμναστηρίων.

Πολλές σκόνες, ωστόσο, μπορεί να είναι ακριβές για την τσέπη σας, ενώ ορισμένες μπορεί να πυροδοτήσουν παρενέργειες ή να περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, θερμίδες, ακόμη και συστατικά που είναι βλαβερά και έχουν συνδεθεί με διάφορες παθήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάχνουμε αρωματικό σαπούνι με μπαχαρικά

Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξετε τη δική σας σκόνη πρωτεΐνης με αγνά υλικά, πολύ πιο οικονομική και εγγυημένα ασφαλής και θρεπτική;

 

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι βρώμη
μια χούφτα αμύγδαλα

½ φλιτζάνι κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
½ φλιτζάνι αποξηραμένα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια, αρακά)

½ φλιτζάνι ξερά κομμάτια καρύδας
¼ του φλιτζανιού λιναρόσπορο ή σπόρους chia

1-2 κ.σ. κακάο
κανέλα

 

Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C. Βάλτε σε μια λαδόκολλα τη βρώμη, και τα αμύγδαλα και ψήστε για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν, χτυπήστε τα σε ένα μπλέντερ με την καρύδα, τους σπόρους, τα όσπρια και τα υπόλοιπα υλικά.

Διαβάστε Επίσης  Πως θα φτιάξετε ένα μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες

Μην σας αποτρέψει η διαφορετική υφή και γεύση σε σχέση με αυτές του εμπορίου. Το αποτέλεσμα είναι αγνή, σπιτική και φυτική πρωτεΐνη. Μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε smoothies, γιαούρτι, στην πρωινή βρώμη κ.ο.κ. και να πάρετε την πρωτεΐνη σας σε σπιτική έκδοση.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *