Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες

 

Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες

Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες για ένα καλοκαιρινό ορεκτικό, μιας και οι μελιτζάνες βρίσκονται στην εποχή τους. Συνοδεύστε τους με την αγαπημένη μας συνταγή για σώς γιαουρτιού.

 

Υλικά

Μελιτζάνα 1 κιλό
Φέτα 150-200 γραμμάρια θρυμματισμένη
Παρμεζανα 100 γραμμάρια τριμμένη

Αυγα 3
Κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
Σκορδο 3-4 σκελίδες

Μαιντανος Μισό ματσάκι
Καπνιστή Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι Κατά βούληση
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 50 γραμμάρια

Φρυγανιά 50-60 γραμμάρια τριμμένη
Ελαιολαδο 30 ml

 

Για το τηγάνισμα

Σπορέλαιο 3-4 ποτηράκια του κρασιού

 

Για την σώς γιαουρτιού

Γιαούρτι Στραγγιστό 200 γραμμάρια
Κετσαπ 2 κουταλιές της σούπας
Μαγιονεζα 2 κουταλιές της σούπας

Διαβάστε Επίσης  Χωριάτικη μακαρονόπιτα

Εκτέλεση για τους αφράτους μελιτζανοκεφτέδες

Αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, όχι όμως τελείως. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το αλάτι και μισό ποτήρι καυτό νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Μόλις βράσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη τις μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και τις πιέζουμε ελαφρώς για να φύγουν τα υγρά τους.

Διαβάστε Επίσης  Κεφτέδες με πράσα στον φούρνο

 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 1 λεπτό με τον αυγοδάρτη. Στα χτυπημένα αυγά προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο τέλος, βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε και πάλι.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *