Μπεκρή μεζές με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα

Μπεκρή μεζές με χοιρινό λουκάνικο και μπύραΣυνταγή για μπεκρή μεζέ με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα. Λαχταριστό μπεκρή μεζέ για το κρασάκι ή την μπύρα σας με χοιρινό λουκάνικο και κομματάκια χοιρινού. Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν μεζεδάκι ή σαν ορεκτικό αλλά και σαν μεσημεριανό ή βραδινό με τηγανιτές πατάτες. Σαν συνταγή μεζεδοπωλείου με τα πιο οικονομικά υλικά.Μπεκρή μεζές με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα

Υλικά

κρεμμυδι 500 γραμμάρια λευκά στιφάδου
λουκάνικο 500 γραμμάρια χοιρινά
χοιρινο 500 γραμμάρια από σπάλα
δάφνη 1 φύλλο
ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
μπαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
μελι 1 κουταλιά της σούπας
μπυρα 350 ml μαύρη

Διαβάστε Επίσης  Πίτα με κιμά και πράσα

Εκτέλεση

Αρχικά προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα λευκά κρεμμυδάκια για στιφάδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού και το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με την μπύρα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ γλυκοπατάτας.

Διαβάστε Επίσης  Ελαφρύ ζελέ γιαουρτιού-φράουλας

Tips για τον μπεκρή μεζέ με χοιρινό λουκάνικο και μπύρα
Μπορούμε να βάλουμε και μπύρα με 7% αλκοόλ. Για τον πουρέ γλυκοπατάτας βράζουμε σε 2 κούπες γάλα 3 μεγάλες μοβ γλυκοπατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και 2 κύβους βούτυρου και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *