Τηγανόψωμα στην φριτέζα αέρος

 

Τηγανόψωμα στην φριτέζα αέρος

Αφράτα τηγανόψωμα στη φριτέζα αέρος με γέμιση σαν πίτσα ή και φέτα για ένα χορταστικό μεσημεριανό ή ένα ευφάνταστο ορεκτικό.

Υλικά

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600 γραμμάρια
Ξερή Μαγιά 8 γραμμάρια (1 φακελάκι)

Αλατι 7 γραμμάρια
Ζαχαρη 10 γραμμάρια

Ελαιολαδο 30 ml
Νερό 330 ml

 

Για την γέμιση

Φέτα 200 γραμμάρια
Μιξ Τυριών 200 γραμμάρια
Μπεικον 150 γραμμάρια

Για το άλειμμα

Ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου

Στα ελληνικά τραπέζια συνηθίζουμε να φτιάχνουμε τηγανόψωμα και τυροπιτάρια σαν ορεκτικά. Συνοδεύουν τέλεια τόσο τα ψάρια και τα θαλασσινά όσο και τα κρεατικά. Παραδοσιακά, τα τηγανόψωμα και τα τυροπιτάρια φτιάχνονται με φέτα.

 

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την ξερή μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας. Έπειτα βάζουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Διαβάστε Επίσης  Αυγοντόματο: Η συνταγή του καλοκαιριού

Μόλις πάρουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια και το αλεύρι ενσωματωθεί πλήρως, μεταφέρουμε την ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για ακόμη 2 λεπτά. Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε μία στρογγυλή μπάλα και χαράζουμε την μπάλα με ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού.

Τοποθετούμε το τηγανόψωμο πάνω σε μία λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε το δεύτερο τηγανόψωμο. Ανοίγουμε τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης με τον ίδιο τρόπο που ανοίξαμε τα προηγούμενα.

Διαβάστε Επίσης  Σάμαλι: Το απόλυτο νηστίσιμο γλυκό

Βάζουμε στο ένα κομμάτι ζύμης την φέτα θρυμματισμένη, προσέχοντας και πάλι να απέχει 1 πόντο η γέμιση από τις άκρες του φύλλου για να μην ξεχειλίσει στο ψήσιμο. Από πάνω προσθέτουμε προαιρετικά άλλα 50 γραμμάτια μπέικον. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο, με τον ίδιο τρόπο που κλείσαμε και το προηγούμενο τηγανόψωμο.

Βάζουμε και το δεύτερο τηγανόψωμο πάνω σε μία λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Τα τηγανόψωμα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στην άκρη για 10 λεπτά περίπου.

Βάζουμε τα τηγανόψωμα σε μεγάλες θήκες και ανοίγουμε την φριτέζα αέρος στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε τα τηγανόψωμα με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στη φριτέζα αέρος, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *