Χαλαρό δέρμα μετά το αδυνάτισμα; Να πώς θα το σφίξετε!

 

Χαλαρό δέρμα μετά το αδυνάτισμα; Να πώς θα το σφίξετε!

 

Κάνατε δίαιτα για απώλεια βάρους. Η δίαιτα πέτυχε, το δέρμα σας κατέρρευσε. Αυτό συνέβη επειδή δεν του δώσατε το χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Υπάρχει τρόπος να αποτρέψετε το χαλαρό δέρμα μετά αδυνάτισμα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν σχεδόν όλοι πριν ξεκινήσουν κάποια δίαιτα αδυνατίσματος. Υπάρχει τρόπος να αποτρέψετε το χαλαρό δέρμα μετά το αδυνάτισμα αλλά μην περιμένετε να επανέλθει η επιδερμίδα 100% στην αρχική της μορφή.

Αν και δεν είναι δυνατό να αποφύγετε εντελώς το χαλαρό δέρμα μετά από μια μεγάλη απώλεια βάρους, υπάρχουν διάφορα βήματα και διαδικασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το δέρμα

Το αν θα έχετε χαλαρό δέρμα μετά το αδυνάτισμα ή όχι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Για να το αποφύγετε θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τους ακόλουθους παράγοντες που επηρεάζουν το χαλαρό δέρμα μετά το αδυνάτισμα.

Διαβάστε Επίσης  Πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους με 5 διαφορετικούς φυσικούς τρόπους!

1. Το κάπνισμα: Οδηγεί σε μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και βλάπτει το υπάρχον κολλαγόνο. Μπορεί να μην προκαλεί απαραίτητα χαλάρωση στο δέρμα μετά το αδυνάτισμα συμβάλλει όμως σε αυτήν.

2. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο: Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο, τόσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, καθιστώντας το δέρμα σας λιγότερο ελαστικό και χαλαρό μετά το αδυνάτισμα.

3. Η χρονική διάρκεια: Παίζει ρόλο για πόσο χρόνο ήσασταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ανάλογα το χρονικό διάστημα, η χαλάρωση θα φανεί στο δέρμα σας και θα είναι πιο δύσκολη.

4. Βάρος: Ανάλογα με την ποιότητα του δέρματός σας και άλλους παράγοντες, η απώλεια 100 κιλών μπορεί να οδηγήσει σε πιο χαλαρό δέρμα.

5. Ηλικία: Καθώς μεγαλώνετε ο ρυθμός λειτουργίας των ινοβλαστων σταδιακά μειώνεται, όπως και το κολλαγόνο. Τα δερματικά κύτταρα παράγουν κακής ποιότητας κολλαγόνο και ελαστίνη, το υποστηρικτικό δίκτυο στο χόριο γίνεται λιγότερο συμπαγές και πυκνό με αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να χάνει σταδιακά τον τόνο και τη σφριγηλότητά της.

Διαβάστε Επίσης  Κόλπα για να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο

Μπορεί το χαλαρό δέρμα μετά το αδυνάτισμα να σφίξει από μόνο του;

Όχι ακριβώς. Εάν το δέρμα σας είναι ελαφρώς χαλαρό μετά από μέτρια απώλεια βάρους, θα επανέλθει. Για απώλεια βάρους άνω των 100 κιλών, θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε κάποιες αισθητικές επεμβάσεις ή μη επεμβατικές θεραπείες.

Πώς να αποφύγετε το χαλαρό δέρμα ενώ χάνετε βάρος

Δείτε τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αδυνάτισμα για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας δεν θα υποστεί χαλάρωση.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *