Φωτιά στην Ροδόπη: Κραυγή αγωνίας από κάτοικο του Σώστη στο enikos.gr – «Είναι τραγικό, καιγόμαστε»

Φωτιά στην Ροδόπη: Κραυγή αγωνίας από κάτοικο του Σώστη στο enikos.gr – «Είναι τραγικό, καιγόμαστε» Τραγικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι που αφήνουν πίσω τους, τους κόπους μίας ζωής προκειμένου να σωθούν από την φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08), σε διάφορες περιοχές της Ροδόπης, όπου μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί συνολικά πέντε οικισμοί.

«Μάλλον έχει καεί το πατρικό μου που είναι πάνω στο βουνό, σίγουρα έχουν καεί αρκετά σπίτια. Είναι τραγικό, καιγόμαστε!» ανέφερε σε κατάσταση απόγνωσης στο enikos.gr κάτοικος του χωριού «Σώστης», προσθέτοντας πως «αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε τα πάντα, δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε».

Διαβάστε Επίσης  Υπόθεση Γιακουμάκη: Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια που βίωνε

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από την ανατολική πλευρά του χωριού που δημοσίευσε η ίδια στο Facebook, στο οποίο φαίνεται η πύρινη λαίλαπα να καίει χωρίς σταματημό το βουνό, όπως και οτιδήποτε βρίσκεται σε αυτό.

Νωρίτερα, πριν από λίγη ώρα, ξέσπασε νέα φωτιά σε δασική έκταση στον Μίσχο. Με νέο μήνυμα του 112 εκκενώνονται ακόμη τρεις οικισμοί, λόγω της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι και επισκέπτες σε Πολύανθο, Σώστη και Ληνό ενημερώθηκαν να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός σήμερα: Βροχές αλλά και τα πρώτα «τριαντάρια»

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *