Αυγοντόματο: Η συνταγή του καλοκαιριού

Αυγοντόματο: Η συνταγή του καλοκαιριού

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για το Καλοκαίρι είναι το αυγοντόματο. Διάλεξε τις πιο ζουμερές και γλυκιές ντομάτες και φτιάξε το αυγοντόματο που είναι το φαγητό του Καλοκαιριού.

Υλικά

ντοματα 4
αυγα 5-6
ελαιολαδο 100 γραμμάρια
σκορδο 2 σκελίδες
μαιντανος Λίγα κλωνάρια
πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
θυμάρι Κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ ζεστό νερό και βάζουμε μέσα τις ντομάτες, τις οποίες τις έχουμε χαρακώσει στη μέση. Τις αφήνουμε στο ζεστό νερό για 4-5 λεπτά, για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα. Στην συνέχεια αφαιρούμε με τα χέρια μας τις φλούδες της ντομάτας.

Διαβάστε Επίσης  Σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε στο τηγάνι τα σκόρδα με την φλούδα τους και σοτάρουμε. Επίσης προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο. Επίσης προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Αυγοντόματο: Η συνταγή του καλοκαιριού

Αφού πάρουμε το άρωμα από τα σκόρδα, τα αφαιρούμε. Σοτάρουμε και πάλι λίγο και κλείνουμε την φωτιά. Κόβουμε και χτυπάμε τις ντομάτες στο μούλτι, για λίγο, ίσα ίσα να διαλυθούν και όχι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι.

Διαβάστε Επίσης  Λαζάνια με μελιτζάνες και τυριά

Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει την υγρασία το φαγητό του. Αφού ξεκινάει να δένει η ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού δέσει καλά η σάλτσα και φύγει η πολλή υγρασία, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και σκεπάζουμε το σκεύος χωρίς να ανακατέψουμε. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά και τότε ανακατεύουμε λίγο. Ψήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι το αυγό να ψηθεί και σερβίρουμε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *