Συκώτι Μοσχαριού λεμονάτο με Πατάτες

Υλικά

3-4 μερίδες

  1. 500 gr συκώτι μοσχαριού
  2. 1/2 λεμόνι (το χυμό)
  3. 1 κσ μουστάρδα
  4. λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 2 κγ ρίγανη
  8. πατάτες
    1. Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι και το στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το λάδι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο, τοποθετούμε τα κομμάτια. Μόλις τα ρίξουμε και ενώ έχουμε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε απο πάνω με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    2. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με την μουστάρδα. Μετά απο 3-4′ που θα έχουν πάρει χρώμα τα γυρνάμε απο την άλλη και τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με την μουστάρδα και το λεμόνι.
    3. Τα αφήνουμε να γίνουν και απο τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε απο την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο μαζί με το λάδι τους (αν δεν θέλουμε να είναι τόσο βαριά, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί).
    4. Σε ένα στραγγιστήρι καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Γεμίσουμε μια κατσαρόλα στο 1/4 με ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες και μισοκλείνουμε το καπάκι, για να γίνουν σαν να βγήκαν απο φριτέζα.
    5. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά, αν θέλουμε, μαζί με ένα εύκολο ντίπ γιαουρτιού.
Διαβάστε Επίσης  Τυρόπιτα από το Μέτσοβο (Κασιάτα) με 4 υλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *