«Βραδιά τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια – Έσπασαν αυτοκίνητα, μαχαίρωναν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο των επεισοδίων

«Βραδιά τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια - Έσπασαν αυτοκίνητα, μαχαίρωναν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο των επεισοδίωνΈνα σκηνικό τρόμου περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν πλησίον του γηπέδου της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, όταν χούλιγκανς πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση, η οποία κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.«Βραδιά τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια – Έσπασαν αυτοκίνητα, μαχαίρωναν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο των επεισοδίων

«Αμέριμνοι καθόμασταν εδώ στην καφετέρια, πίναμε το ποτό μας, σουλάτσαρε ο κόσμος με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δύο παιδιά της ΑΕΚ. Μας είπαν: Παιδιά φύγετε, έρχονται επιδρομή Κροάτες” Δεν το πιστέψαμε. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και ξαφνικά δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με γκλομπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα, να βαράνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να βάζουν φωτιές. Τρομοκρατηθήκαμε στην αρχή. Έγινε συμπλοκή με παιδιά νεαρά, φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανέβηκαν προς τη θύρα 21 και ξαναγυρίζουν πίσω. Ξανά αρχίζουν τα σπάνε ότι υπήρχε όρθιο, σπάσανε αυτοκίνητα, μαχαιρώνανε», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, αυτόπτης μάρτυρας.

«Κρυφτήκαμε μέσα στην καφετέρια και μπήκε ένα παιδί το οποίο ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Άλλο ένα παιδί τον είχαν μαχαιρώσει στο χέρι. Έναν κολλητό μου φίλο που τον έφερα από το Περιστέρι. Φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όχι χούλιγκαν. Γιατί άλλο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και άλλο οι χούλιγκανς που κάνανε συμφωνία με τους Κροάτες. Γιατί αυτό έγινε! Ο φίλος μου αυτός έφαγε μια ροπαλιά, τού κόψανε το αυτί και μετά βέβαια από 20-25 λεπτά ήρθαν τα ΜΑΤ, καμιά εικοσαριά άτομα τα οποία μας πλάκωσαν στα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας κύριος με την κόρη του 13 ετών την τραυμάτισαν. Βραδιά τρομοκρατίας. Ένα πράγμα το οποίο δεν το έχουμε ζήσει ποτέ. Ούτε στην τηλεόραση έχουμε δει τέτοια επίθεση. Δεν έχει ξαναγίνει. Αυτή ήτανε δολοφόνοι όλοι, όλοι μαυροφορεμένο, ένας πανικός», πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης  Blue Horizon: 24ωρη απεργία σήμερα στα λιμάνια για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Ο ίδιος δήλωσε ότι είχαν πληροφορηθεί ότι μπορεί να σημειωθούν επεισόδια, σε αντίθεση με επιχειρηματία της περιοχής που μίλησε νωρίτερα στο OPEN: «Αν είχαμε τέτοια πληροφορία, προφανώς θα φυλαγόμαστε και δεν θα ήμασταν στο μαγαζί, δεν θα υπήρχε κόσμος να κάνει τη βόλτα του εδώ με τα παιδιά του. Αν είχαμε κάποια τέτοια πληροφορία, φυσικά δε θα ήμασταν εδώ. Ξαφνιαστήκαμε. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο γιατί αυτή ήταν δολοφονική επίθεση».

Αυτόπτης περιγράφει καρέ-καρέ όσα συνέβησαν – Τι λέει για την παρουσία αστυνομίας

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» περιγράφει καρέ – καρέ τα όσα είδε να συμβαίνουν: «10 παρά περίπου είχα το μαγαζί μισογεμάτο και κάποιος ήρθε και με ειδοποίησε. Ήρθε ένα άτομο της ΑΕΚ και είπε πως θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου ‘πε σιγά σιγά να διώξω τον κόσμο», λέει αρχικά.

«Μετά από 10 λεπτά άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200-300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20-30 ΑΕΚτζήδες», περιγράφει έπειτα για να προσθέσει:

Για τον νεκρό 22χρονο λέει πως τον «βρήκαν με μαχαιριές και τον μετέφεραν αιμόφυρτο», ενώ «άλλος αιμόφυρτος, Κροάτης, ήταν εδώ μπροστά στο μαγαζί σε άσχημη κατάσταση». Ο ίδιος είπε πως η αστυνομία μετέβη στο σημείο μισή ώρα μετά την ένταση.

Αναφερόμενος στους χούλιγκαν, λέει χαρακτηριστικά: «Είχαν άγριες διαθέσεις (…). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε. Μισή ώρα κράτησε το συμβάν. Είχαν πολύ άγριες διαθέσεις, είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι».

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2018! Ποιες περιοχές απέσπασαν τα περισσότερα βραβεία

Τέλος, ο ίδιος αναφέρει πως «είχε ακουστεί πως θα γίνει».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Όσον αφορά στη δολοφονία του 29χρονου, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται πως ένας από τους χούλιγκανς έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο μπράτσο του οπαδού της ΑΕΚ. Η λεπίδα βρήκε αρτηρία. Ο 29χρονος κατέρρευσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών και προχωρώντας σε συλλήψεις.«Βραδιά τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια – Έσπασαν αυτοκίνητα, μαχαίρωναν»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο των επεισοδίων

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *