Νηστεία Δεκαπενταύγουστου: Ριζότο με γαρίδες

Νηστεία Δεκαπενταύγουστου: Ριζότο με γαρίδεςΑν θέλετε ένα μεσημεριανό που να μοσχοβολάει θάλασσα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το ριζότο με γαρίδες! Το τέλειο πιάτο και για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

Υλικά

Γαρίδες 1 κιλό
Σκορδο 5 σκελίδες
Ουζο 1 σφηνάκι
Ντοματα 4
Κρεμμυδι 3 φρέσκα
Μαιντανος 10 περίπου κλωνάρια
Ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρυζι 2 ποτήρια του νερού

Σε κάθε περίοδο νηστείας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα λατρεύουμε και ψάχνουμε αφορμές να τα απολαύσουμε. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε ένα νόστιμο φαγάκι, ιδανικό τόσο για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου όσο και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή του Καλοκαιριού.

Εκτέλεση για το ριζότο με γαρίδες για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
Αρχικά κρατάμε μερικές γαρίδες ολόκληρες. Τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι τους. Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε καλά. Πλένουμε τα κελύφη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 5 ποτήρια του νερού νερό. Βράζουμε τα κελύφη για 20-25 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμη Συνταγή: Γιουβέτσι με γαρίδες!

Στραγγίζουμε τα κελύφη από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. Το νερό που έβρασαν τα κελύφη το κρατάμε στην άκρη για αργότερα. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε και όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο.

Περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις γαρίδες. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να λαδώσει το ρύζι.

Διαβάστε Επίσης  Λαχταριστό κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα

Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και το νερό που βράσαμε τα κελύφη. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει και 2 λεπτά πριν αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, βάζουμε και πάλι μέσα τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει το φαγητό 2 βράσεις. Μόλις δέσει, σβήνουμε και απολαμβάνουμε.

Tips για το ριζότο με γαρίδες για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
Αν θέλετε να το φάνε παιδιά μπορείτε να παραλείψετε το ούζο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *