Καλοκαιρινό πιλάφι με πιπεριές

Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα καλοκαιρινό πιλάφι με πιπεριές που για πολλούς είναι και τα γεμιστά της τεμπέλας! Αυτό διότι χρησιμοποιούμε πάνω κάτω τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούμε όταν γεμίζουμε τα λαχανικά μας στα γεμιστά.

Υλικά

πιπεριά 2 μεγάλες πράσινες (για γεμιστά)
πιπεριά 2 μεγάλες κέρατο
ντοματα 2
κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
ελαιολαδο 50 ml. καλό
ρυζι 1 φλυτζάνι τσαγιού Καρολίνα η γλασέ
κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
ρίγανη Κατά βούληση φρέσκια

Η μητέρα μου πολλές φορές όταν δεν είχε χρόνο ή υλικά για να φτιάξει γεμιστά έφτιαχνε αυτό το καλοκαιρινό πιλάφι με πιπεριές. Στην ουσία χρησιμοποιούσε τα ίδια υλικά με τα γεμιστά και απλά τα έφτιαχνε σε πιλάφι.

Διαβάστε Επίσης  Σουπιές με χόρτα και ρυζάκι

Είναι λοιπόν ένα μαμαδίστικο φαγητό για τις γυναίκες που δεν έχουν χρόνο ή υλικά. Οικονομικό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο, τα παιδάκια θα το λατρέψουν σίγουρα κι εσείς θα γλιτώσετε χρόνο και κόπο, γεμίζοντας πιπεριές και ντομάτες.

 

Εκτέλεση για το πιλάφι με πιπεριές

Αρχικά πλένουμε και ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές για γεμιστά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και την φρέσκια ρίγανη. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει.

Έπειτα βάζουμε και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε κι αυτές για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και λαδωθεί. Σβήνουμε το φαγητό μας με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Διαβάστε Επίσης  Μπακαλιαροκροκέτες με πατάτα

Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Επίσης προσθέτουμε και περίπου 3 ποτήρια νερό, μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Ελέγχουμε όσο μαγειρεύουμε μήπως χρειαστεί περισσότερο νερό και αλάτι διότι το ρύζι απορροφά γρήγορα το νερό προτού βράσει. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ανακατεύουμε και συχνά για να μην μας κολλήσει.

πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *