Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία είναι μία δειλή παραδόπιστη γυναίκα

 

Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία είναι μία δειλή παραδόπιστη γυναίκα

Η Ιουλία ψάχνει απεγνωσμένα την χαμένη κόρη της και παρά τις προσπάθειες που κάνει το γεγονός ότι το μωρό που έχει αποκτήσει από το Στάθη δόθηκε για υιοθεσία πριν από περίπου 25 χρόνια κάνει πολύ δύσκολη την ανεύρεση του.Η Γη της Ελιάς: Η Ιουλία είναι μία δειλή παραδόπιστη γυναίκα

 

Απελπισμένη από το αδιέξοδο των ερευνών, πιεσμένη ψυχολογικά από την απώλεια της Μυρτάλης που την είχε σαν κόρη της, την αναπηρία του Ισίδωρου, την απώλεια του μωρού της Μαρίνας και του Μανού, αναγκάζεται να κάνει αυτό που ποτέ δεν ήθελε.

Να πει την αλήθεια στο Στάθη και να ζητήσει τη βοήθεια του για να βρει το παιδί τους και αυτός γίνεται έξαλλος μαζί της. Ο Στάθης αδυνατεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως η γυναίκα που αγάπησε τόσο πολύ του έκρυψε το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου, τη γέννηση του παιδιού του.

Δεν μπορεί να δεχτεί ότι έβαλε πάνω από το μεγάλο έρωτα τους τα συμφέροντα της οικογένειας Βρεττάκου και υπέκυψε στον εκβιασμό που της έκανε ο νεκρός πια, πατέρας της Μυρτάλης και άντρας της Αθηνάς, Ιπποκράτης, σκύβοντας το κεφάλι και απαρνούμενη την ευτυχία τους.

Διαβάστε Επίσης  Το Προξενιό της Ιουλίας: Ο πραγματικός λόγος που ο Χρήστος μπαίνει σε ψυχιατρική κλινική

Η Ιουλία που είχε αγαπήσει αυτός ήταν μια υπερήφανη, ακέραιη και χειραφετημένη γυναίκα, όχι μια τρομαγμένη κοπέλα που σκύβει το κεφάλι στον αυταρχικό μεγάλο αδερφό της. Η οργή του ξεχειλίζει όπως και ο θυμός του.

Ο Στάθης φυσικά δε γνώριζε την αλήθεια για την Ιουλία. Νόμιζε ότι τον εγκατέλειψε. οπότε παντρεύτηκε την Αρετή και συνέχισε τη ζωή του κάνοντας μαζί της δύο παιδιά, τον Στέφανο και την Βασιλική. Ωστόσο η καρδιά του ήταν πάντα δοσμένη στην Ιουλία.

Δεν κατάφερε να την ξεπεράσει ποτέ. Για χάρη της διέλυσε την οικογένειά του. Στην Αθήνα, η Ιουλία 8 μηνών έγκυος είχε ένα ατύχημα με την μηχανή καθώς είχε πάει βόλτα με μια φίλη της. Η φίλη της έχασε τη ζωή και η ίδια το μωρό της.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα: «Ήταν δικό μου το παιδί Αντρέι»

Όπως της είπαν στο νοσοκομείο το μωρό είχε πεθάνει όμως δεν ήταν αλήθεια. Σύμφωνα με το περιοδικό Τηλεθεατής, το μωράκι, ένα κοριτσάκι είχε μπει στην θερμοκοιτίδα και κατάφερε να μείνει ζωντανό. Ο γιατρός που την εξαπάτησε φρόντισε πολύ σύντομα να δοθεί για παράνομη υιοθεσία έναντι αδρού ανταλλάγματος.

Τώρα πια που να βρίσκεται; Η Βασιλική και ο Στέφανος έχουν μια χαμένη αδερφή για περισσότερα από 25 χρόνια και αυτός παραμένει αθεράπευτα ερωτευμένος με μία γυναίκα πολύ κατώτερη όσων πίστευε γι’ αυτή.

Δεν είναι μια δυνατή περήφανη Μανιάτισσα αλλά μια δειλή, παραδόπιστη γυναίκα απόλυτα εξαρτημένη από την οικογένεια της και την περιουσία της. Τα ερωτηματικά βασανίζουν το μυαλό του αλλά η Ιουλία αρνείται να του εξηγήσει το παραμικρό για τα γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την νεανική εποχή της ζωής τους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *