Πρόγνωση Μαρουσάκη: Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια – Η βαροβαθμίδα φέρνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

 

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια – Η βαροβαθμίδα φέρνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια – Η βαροβαθμίδα φέρνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

 

Τέλος αναμένεται να μπει στον πολυήμερο καύσωνα ο οποίος πλήττει τη χώρα μας και έχει εκτοξεύσει τη θερμοκρασία στα ύψη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι θερμές αέριες μάζες θα απομακρυνθούν από τη χώρα, καθώς θα «συγκρουστούν» με άλλες πιο ψυχρές και θα δημιουργήσουν έντονη διαφορά πίεσης, έντονη βαροβαθμίδα.

 

Ρεκόρ έσπασε ο υδράργυρος που έδειξε 46αρι

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 καταγράφηκαν μερικές από τις υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας των τελευταίων τουλάχιστον 16 ετών στη χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης  Έρχονται ισχυρά φαινόμενα και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Οι μεγαλύτερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη, όπως παρουσιάζεται με τη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του Χάρτη 1, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 46,1 °C, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 43 °C.

Στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, μπορεί η θερμοκρασία να μην ξεπέρασε τους 40 °C, όμως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας δημιούργησαν έντονο αίσθημα δυσφορίας. Η υψηλότερη τιμή αισθητής θερμοκρασίας καταγράφηκε στην Πρέβεζα, ίση με 55 °C.

Στην Αττική, η υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας 44.7 °C καταγράφηκε στην Παλλήνη, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής και Νότιας Αττικής η θαλάσσια αύρα διατήρησε τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 33-37 °C όπως φαίνεται στον Χάρτη 2. Στη Δυτική Αττική η θερμοκρασία έφτασε τους 44 °C ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Διαβάστε Επίσης  Τα παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρόνια

Έρχονται μπουρίνια και απότομη πτώση της θερμοκρασίας

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτό η θερμοκρασία θα βρίσκεται στα ύψη σήμερα, ενώ από την Πέμπτη θα ξεκινήσει η υποχώρησή της, ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες και θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Την Πέμπτη 27-7-2023

α. η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου

β. στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *