Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ποτέ έρχεται ισχυρό κύμα ζέστης στην Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ποτέ έρχεται ισχυρό κύμα ζέστης στην ΕλλάδαΜε ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκινάει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τα χαμηλά βαρομετρικά που απασχόλησαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και έδωσαν μεγάλα ύψη βροχής μας εγκαταλείπουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχονται οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις από την κεντρική Ευρώπη και τη Μεσόγειο προς τη χώρα μας για να επιστρέψει ο καιρός σε φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, θα σχηματιστούν νεφώσεις που ίσως δώσουν καποιες μπόρες προς την ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και ίσως βόρεια Εύβοια, μέχρι και νωρίς το μεσημέρι. Στη συνέχεια όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Διαβάστε Επίσης  Θεσσαλονίκη: Οι τελευταίες στιγμές του νοσηλευτή που πέθανε σε εφημερία

«Στην υπόλοιπη χώρα ξεκινάμε αντίστροφα με πολύ καλές δηλαδή καιρικές συνθήκες και προς τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, αλλά και πιο βόρεια σε τμήματα της οροσειράς της Πίνδου».

Στο Αιγαίο θα επικρατούν βοριάδες έως και 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η μερα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες προς τις απογευματινές ώρες όμως θα σχηματιστούν καποιες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρειανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει μέσα στη μέρα, αλλά απαιτείται προσοχή καθώς ένα βορειοδυτικό ρεύμα μέσα στον Θερμαικό θα δώσει μερικές συννεφιές στις ορεινές περιοχές. Αργά το μεσημέρι όμως ο υδράργυρος θα φτάσει τους 29 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης  Ευαγγελισμός Θεοτόκου: Λίγα λόγια για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο για Τρίτη και Τετάρτη εκτός από μία αστάθεια προς τις ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Από Πέμπτη όμως θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω θερμών μαζών που προσεγγίζουν την χώρα μας με αποτέλεσμα να δούμε τον υδράργυρο στο τελος της εβδομάδας στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας που πλήττει την Ιβηρική Χερσόνησο θα χτυπήσει προς τα τέλη της εβδομάδας και κυρίως από την επόμενη εβδομάδα και τη χώρα μας, δεν έχουμε ωστόσο ακόμα ενδείξεις καύσωνα και για την Ελλάδα, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *