Φωτιά τώρα: Ολονύχτια μάχη σε Μαγνησία και Λαμία – Η πορεία των μετώπων σε Ρόδο και Κάρυστο – Νεκροί, εγκαυματίες και νέο μπαράζ εκκενώσεων

 

Φωτιά τώρα: Ολονύχτια μάχη σε Μαγνησία και Λαμία – Η πορεία των μετώπων σε Ρόδο και Κάρυστο - Νεκροί, εγκαυματίες και νέο μπαράζ εκκενώσεων

Φωτιά τώρα: Ολονύχτια μάχη σε Μαγνησία και Λαμία – Η πορεία των μετώπων σε Ρόδο και Κάρυστο – Νεκροί, εγκαυματίες και νέο μπαράζ εκκενώσεων

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καλούνται να δώσουν για ακόμα μία φορά οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε Μαγνησία και Λαμία, ενώ την ίδια ώρα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται σε Ρόδο και Κάρυστο.

Δύο νεκροί στη Μαγνησία

Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος και ο αδελφός του επέβλεπαν τα πρόβατά τους και, όταν είδαν τη φωτιά, ο ένας τράπηκε σε φυγή.

Ο δεύτερος, που βρέθηκε νεκρός, είχε αποφασίσει να μείνει για να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

 

 

Λίγο πριν τις 19:00 της Τετάρτης, στην περιοχή Χοροστάσι στον Αλμυρό,εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βόλου κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «είχαμε ειδοποιήσει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το τροχόσπιτό τους». «Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, στείλαμε 112 και μιλήσαμε και τηλεφωνικά με το ζευγάρι γιατί τους γνωρίζαμε, τελικά δεν είχαν φύγει. Βρήκαμε τον σύζυγο να κάθεται στην άκρη σε ένα πεζούλι και μας είπε ότι μάλλον η γυναίκα μου είναι μέσα στο τροχόσπιτο».

 

Η φωτιά έλιωσε το τροχόσπιτο όπου απανθρακώθηκε η γυναίκα στον Αλμυρό Βόλου

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι εικόνες από την παραλία Χοροστάσι του Αλμυρού Βόλου, όπου μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτό της.

Από το τροχόσπιτο δεν έχει μείνει κυριολεκτικά τίποτα. Η φωτιά έλιωσε τα σίδερα και το μετέτρεψε σε μια άμορφη μάζα που ακόμη καπνίζει.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το τροχόσπιτο βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα, ενώ η φωτιά κινούνταν προς την περιοχή. Ο άνδρας της άτυχης γυναίκας προσπάθησε να πάρει το αυτοκίνητο και να μεταφέρει τη γυναίκα του, που είχε κινητικά προβλήματα, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Διαβάστε Επίσης  Amber alert: Εξαφανίστηκε 17χρονη από την Πυλαία Θεσσαλονίκης

Μπαράζ εκκενώσεων από το 112

Μήνυμα εστάλη σε από το 112 σε όλους τους κατοίκους του Βόλου το οποίο τους ενημερώνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του με κλειστά παράθυρα και πόρτες διότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ήδη μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και η ορατότητα πολύ περιορισμένη από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Εντολή για εκκένωση δόθηκε για τους οικισμούς Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ύστερα από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Φερών, ενώ νέο 112 ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα.

Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον η φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατακαίει αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που κάνουν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Μέτωπο 2,5 χιλιομέτρων στη Λαμία

Στη Λαμία εκκενώθηκαν οι περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή, ενώ η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο που ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Για την αντιμετώπισή της έσπευσαν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

Διαβάστε Επίσης  Αύριο το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ρεύμα καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Σε συναγερμό Ρόδος και Κάρυστος

Για το μέτωπο στη Ρόδο, ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν χθες στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, και για αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε τρεις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

 

 

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο επιχειρούσαν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις, και από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από την Τουρκία και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους, πλέον οι επίγειες δυνάμεις θα παλεύουν μόνες τους μέχρι το πρώτο φως.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στην Κάρυστο και σήμανε νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evima η αναζωπύρωση είναι στο τρίτο μέτωπο και κινείται προς το χωριό Αντιά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Δύο εγκαυματίες στη φωτιά στην Τιθορέα

Την ίδια ώρα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που καίει στην Κάτω Τιθορέα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς την Κάτω Τιθορέα.

Η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας.

Δίνεται μία μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου να ανακόψουν την πορεία της.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *