Φωτιά στη Ρόδο: «Έχουμε ελλείψεις σε βασικά αγαθά – Οι άνθρωποι κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα»

 

Φωτιά στη Ρόδο: «Έχουμε ελλείψεις σε βασικά αγαθά - Οι άνθρωποι κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα»

Φωτιά στη Ρόδο: «Έχουμε ελλείψεις σε βασικά αγαθά – Οι άνθρωποι κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα»

 

Δραματική νύχτα πέρασαν κάτοικοι και τουρίστες στη Ρόδο, οι οποίοι είδαν την περιοχή που ζούσαν ή που βρίσκονταν τα ξενοδοχεία τους να εκκενώνεται lλόγω της φωτιάς και αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε δημόσιους χώρους που διατέθηκαν από τις τοπικές Αρχές.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού περιέγραψε τις άσχημες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η «φιλοξενία» των ανθρώπων αυτών και έκανε έκκληση σε όποιον μπορεί να συνδράμει για να βοηθήσει την κατάσταση.

«Τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Βρίσκομαι σε χώρο συγκέντρωσης που έχουμε ανοίξει. Δυστυχώς, δεν επαρκούν τα απαραίτητα υπάρχουν μόνο νερά και κάποια υποτυπώδη τρόφιμα», σημείωσε ο κ. Αθανάσιος Βυρίνης και στη συνέχεια περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βιώνουν όσοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα καταλύματα τους, εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει το νησί.

Διαβάστε Επίσης  Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζητούν Ξαρχάκος, Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας και άλλοι καλλιτέχνες..

 

Δεν διαθέτουμε την απαραίτητη υποδομή

«Δεν έχουμε στρώματα και κρεβάτια. Οι άνθρωποι κάθονται σε σκαλοπάτια και στα θρανία του σχολείου. Ανοίγουν χαρτόκουτα και κοιμούνται εκεί. Το πλήθος είναι τόσο μεγάλο και έχουν ανοίξει σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή», σημείωσε

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα καταλύματά τους είναι μεγαλύτερος από 2.500 άνθρωποι. «Μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα δεχόμασταν πτήσεις ανθρώπων που φτάνουν τώρα στον τόπο μας.

Διαβάστε Επίσης  Γλυκά Νερά – Φίλος του συζυγοκτόνου σπάει τη σιωπή του – «Είχε παράλληλη σχέση, ίσως γι’ αυτό παντρεύτηκε κρυφά»

Επομένως, ήρθαν και άνθρωποι που έφτασαν με τα πράγματά τους για να κάνουν τις διακοπές τους αλλά δεν έχουν που να μείνουν.

«Κάνουμε έκκληση σε συμπολίτες μας να πάρουν αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους για να περάσει η νύχτα», σημείωσε και υπογράμμισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στρώματα και καταλύματα για να υποδεχθούν παιδιά και άτομα με προβλήματα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *