Φωτιά στη Σαρωνίδα: Καίγονται σπίτια – Δεν έχουν νερό να προστατεύσουν τις περιουσίες τους οι κάτοικοι

Φωτιά στη Σαρωνίδα: Καίγονται σπίτια - Δεν έχουν νερό να προστατεύσουν τις περιουσίες τους οι κάτοικοι

 

Φωτιά στη Σαρωνίδα: Καίγονται σπίτια – Δεν έχουν νερό να προστατεύσουν τις περιουσίες τους οι κάτοικοι

Δύσκολη νύχτα αναμένεται στη Σαρωνίδα. Τη μάχη με τις φλόγες δυσχαιρένουν οι άνεμοι.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τη φωτιά που κατακαίει τη Σαρωνίδα.

Ρεπόρτερ του Mega βρέθηκε σε ταράτσα οικίας καταγράφοντας τις φλόγες από την περιοχή και παράλληλα μετέδιδε πως δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Μάλιστα, ανέφερε πως οι φλόγες δυνάμωσαν μέσα σε λίγες στιγμές εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Mega ανέφερε πως δεν υπάρχει νερό για να σβήσουν έστω οι ίδιοι τη φωτιά και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να τη σβήσει.

Διαβάστε Επίσης  Τουρίστρια πέθανε στην παραλία περιμένοντας το ασθενοφόρο

Οι εικόνες είναι πραγματικά απελπιστικές και επιβεβαιώνουν την παντελή αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να περιορίσει έστω και μερικώς την έκταση της καταστροφής.

Ο ρεπόρτερ του Mega επέμεινε πως είναι παντελής η απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων και τόνισε πως συνεχώς αυτό καταγγέλλουν και οι κάτοικοι.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος των πρατηριούχων το σπίτι του οποίου στη Σαρωνίδα υπέστη ζημίες μιλώντας στο Action 24 σημείωσε: «Για ποια εναέρια μέσα μου μιλάτε; Ποια εναέρια μέσα και οχήματα;

Που είναι τα εναέρια μέσα και οχήματα. Εγώ δεν βλέπω να υπάρχουν εναέρια μέσα. Όταν τα εναέρια μέσα έπρεπε να προλάβουν τη φωτιά στο βουνό το οποίο ήταν σκέτο βουνό με χαμηλή βλάστηση για να μη γυρίσει και να έρθει προς τις κατοικημένες περιοχές για ποια εναέρια μέσα μιλάμε;

Εγώ δεν βλέπω να κανένα εδώ πέρα. Δεν μπορώ να πάρω ούτε το λάστιχο του σπιτιού μου γιατί δεν έχω ούτε ρεύμα. Ελάτε να δείτε τι κατάσταση επικρατεί. Εγώ είμαι δίπλα εδώ στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή. Στην αρχή της Σαρωνίδας στο Πανόραμα. Η φωτιά προχωράει και καίει, και καίει και καίει. Ο κόσμος έχει φύγει. Έχει αφήσει τα σπίτια του. (…) Δεν βλέπω εγώ ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα.

Ποια ελικόπτερα και αεροσκάφη πετάνε. Άλλο το κατα δήλωση είναι άλλο και η πραγματικότητα είναι άλλη».

Διαβάστε Επίσης  Νέα μέτρα από αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου - Τι θα γίνει με μετακινήσεις και ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *