Μάχη με τις φλόγες σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Λουτράκι – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, εκκενώθηκαν οικισμοί (LIVE)

Μαίνονται οι φωτιές σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Λουτράκι που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (17/07) και μέχρι τώρα έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα αλλά και σπίτια και αυτοκίνητα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχύος επτά μποφόρ. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λαγονήσι, Ανάβυσσος και Σαρωνίδα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Πέτα, Μελισσουργός και Ταμπουργιά.

Οι φλόγες έχουν κάψει μέχρι τώρα χιλιάδες στρέμματα σε αυτές τις περιοχές ενώ έχουν παραδοθεί στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα.

Διαβάστε Επίσης  Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πτώση της θερμοκρασίας από Τετάρτη και πρώτη δόση από χειμώνα

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Λουτράκι με την φωτιά να είναι εκτός ελέγχου και έχει διαταχθεί η εκκένωση των περιοχών Ίσθμια, Καλαμάκι, Παράδεισο προς Κόρινθο. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη Κορινθίας.

Ακόμη εκκενώθηκε ένα sports cump με 1200 παιδιά που μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε ασφαλή περιοχή καθώς και ένα γηροκομείο. Κλειστές είναι η παλιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι και την Επίδαυρο.

Διαβάστε Επίσης  ΟΕΝΓΕ: «H διακομιδή του Z. Κωστόπουλου με χειροπέδες συνιστά περιύβριση νεκρού»

Καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα στον οικισμό Τραμπουριά – Στις φλόγες σπίτι στο Λαγονήσι

Πύρινη κόλαση στoν Κουβαρά και στο Λαγονήσι με σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί στον Κουβαρά στον οικισμό Τραμπουριά.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Λαγονήσι με σπίτι να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, λίγο πιο πάνω από τη Λεωφόρο Αναβύσσου.

Η κατάσταση είναι δύσκολη στην περιοχή και ακούγονται εκρήξεις.


πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *