Σασμός: Ο Σταύρος σκοτώνει τον Αστέρη στον Γ’ Κύκλο

 

Σασμός: Ο Σταύρος σκοτώνει τον Αστέρη στον Γ’ Κύκλο

Ο “Σασμός” έκανε φινάλε για τον δεύτερο κύκλο την Πέμπτη 13 Ιουλίου.Σασμός: Ο Σταύρος σκοτώνει τον Αστέρη στον Γ’ Κύκλο

 

Όμως λίγη ώρα μετά κυκλοφόρησε το ανατριχιαστικό τρέιλερ του 3’ κύκλου!

Ένα δωμάτιο, ένα χωριό, ένας κόσμος ολόκληρος. Οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί συνδέουν τα πρόσωπα που βρίσκονται στο “κάδρο”, σε αυτό το ταμπλό βιβάν.

Μία πινακοθήκη ανθρώπων οι οποίοι έχουν ζήσει μαζί, έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε διαδρομές συγκλίνουσες, σε πορείες συντεταγμένες. Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, ένα λουλούδι, ένα κομπολόι, ένα κολιέ. Ένα τραγούδι. Μια λεπτή φέτα ζωής στον παλμό ενός συνηθισμένου απογεύματος.

Ξαφνικά, απρόσμενα, μια μαυροφορεμένη φιγούρα εισβάλλει στο χώρο. Η απειλή; Όλοι μένουν παγωμένοι κι ανυπεράσπιστοι, νικημένοι απέναντι στην μοίρα όπως οι κατακτητές μπροστά στο θάνατο. Μια φωτογραφία πέφτει στις φλόγες.

Ύστερα αίμα και χέρια. Χέρια βαμμένα κόκκινα, χέρια ποτισμένα στο αίμα. Μία κολυμπήθρα. Τα χέρια βουτούν στην κολυμπήθρα. Όλοι τυλίγονται στα μαύρα. Μια αργοπορημένη τιμωρία- για ποιο άραγε σφάλμα;

Ο Επίλογος, της δραματικής σειράς του Alpha, προβάλλεται ήδη στον τηλεοπτικό αέρα, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπέκου και με την υποβλητική μουσική του Νίκου Τερζή η οποία αναδεικνύει τα συναισθήματα των χαρακτήρων.

Διαβάστε Επίσης  Σασμός: Η Μαρίνα απειλεί να καταδώσει τον Μαθιό

Με υψηλή αισθητική, σκηνοθετημένο με κινηματογραφικούς όρους, γυρισμένο με αργή κίνηση (slow motion) διαστέλλει τον χρόνο και τον “εγκλωβίζει” σε διαφορετικά γκρο πλαν και close ups.

Τα πρόσωπα των ηρώων μέσα σε αυτά τα καρέ αλλάζουν έκφραση και “γράφουν” την ιστορία σε σκούρο φόντο. Μία διελκυστίνδα συναισθημάτων που μοιάζει δίχως τέλος.

Στο τρέιλερ που είναι πραγματικά πρωτότυπο και ανατριχιαστικό, βλέπουμε τους πρωταγωνιστές – όχι όλους η αλήθεια, αλλά τους βασικούς – να είναι ευτυχισμένοι. Ξαφνικά στον χώρο μπαίνει ένας μαυροφορέμενος άνδρας, τον οποίο δεν βλέπουμε καθαρά (να είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης άραγε;) και όλα αλλάζουν, σκοτεινιάζουν.

Οι πρωταγωνιστές παγώνουν, τα ποτήρια με το κρασί σπάνε, και κόκκινο κρασί σαν αίμα πετάγεται στο πρόσωπο του Μαθιού, από την κολυμπήθρα ο παπάς βγάζει τα χέρια του που είναι γεμάτα αίμα, η φωτογραφία του Αστέρη τυλίγεται στις φλόγες και όλοι οι ήρωες ντύνονται στα μαύρα.

Και εδώ ακριβώς, προκλήθηκε η μεγάλη αναστάτωση και απορία των τηλεθεατών: πού είναι ο Αστέρης; Γιατί απουσιάζει από το τρέιλερ; Γιατί τυλίγεται η φωτογραφία του στις φλόγες; Σημαίνει, άραγε όλο το σκηνικό πως ο Αστέρης πεθαίνει;

Διαβάστε Επίσης  Η Γη Της Ελιάς: Ο νέος έρωτας της Μυρτάλης είναι ο αδελφός του Αλέξη?

Όλες αυτές τις απορίες είχαν και οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι είναι έξαλλοι και μόνο στην ιδέα ενός τέτοιου σεναρίου, να πεθάνει δηλαδή ο Αστέρης. Η αλήθεια είναι πως αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι πως ο Ορφέας Αυγουστίδης θα συνεχίσει και στον τρίτο κύκλο. Όμως, η απουσία του γεννά ερωτηματικά.

Αν πρόκειται για ένα τύπου τέχνασμα για να κρατήσουν την αγωνία για τον νέο κύκλο – γιατί έτσι όπως είχε εξελιχθεί ο δεύτερος κύκλος είχε χαθεί το ενδιαφέρον -, το πέτυχαν.

Πάμε για καλοκαίρι με το ερώτημα τελικά, όχι αν πυροβόλησε ή όχι ο Νικηφόρος τον Μαθιό (που έχει “καεί” και από τα spoilers), αλλά τι θα συμβεί στον τελευταίο κύκλο με τον Αστέρη.

Τα σενάρια πολλά και πιο πολύ λένε πως έρχεται ο Βασίλης Μπισμπίκης. Εμάς όμως ο ρόλος του Σταύρου δεν μας κάνει να τελείωσε τόσο εύκολα και ανώδυνα. Μήπως λοιπών ο Σταύρος πάρει την εκδίκησή του μετά τον γάμο; Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *