Το Προξενιό της Ιουλίας: Η υπόθεση της νέας σειράς του ALPHA

 

Το Προξενιό της Ιουλίας: Η υπόθεση της νέας σειράς του ALPHA

Η νέα δραματική σειρά εποχής είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση.Το Προξενιό της Ιουλίας: Η υπόθεση της νέας σειράς του ALPHA

 

Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους.

Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας..

 

Η υπόθεση

Η υπόθεση της σειράς “Το Προξενιό της Ιουλίας”, μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Στο επίκεντρο συναντάμε τη γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: H Χαίδω τρελαίνεται

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949..

Διαβάστε Επίσης  H Γη της ελιάς: H Ioυλία μετανιώνει πικρά για το γάμο της με τον Γιώργη

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή..

 

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *