Σασμός: Με τα δυο σου χέρια θα θάψεις το κοπέλι σου, Καλλιόπη

 

Σασμός: Με τα δυο σου χέρια θα θάψεις το κοπέλι σου, Καλλιόπη

Ένα κακό όνειρο θα ταράξει την «καπετάνισσα» και για να σωθεί από τις σκέψεις της θα πάει τον εγγονό της μια μεγάλη βόλτα στο βουνό.Σασμός: Με τα δυο σου χέρια θα θάψεις το κοπέλι σου, Καλλιόπη

 

Το κινητό της θα ξεμείνει από μπαταρία με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να την εντοπίσει. Οι γονείς του μικρού Πετράκη θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα.

Η γριά Σταματάκαινα εμφανίζεται στον ύπνο της Καλλιόπης και της λέει πως θα προκύψει και άλλος θάνατος στην οικογένειά τους από το σμίξιμο του Αστέρη με την Αργυρώ και ενώ εκείνη θα προσπαθήσει να την πείσει για το αντίθετο, ή πεθερά της έστω και μέσα από το όνειρό της, θα καταραστεί αυτή τη σχέση.

«Καταραμένοι να είναι όλοι τους! Μέχρι το τέλος αστού του κόσμου δεν θα σταματήσω από το μνήμα μου να ρίχνω κεραυνούς σε όποιον παρακούσει την εντολή μου.

Όπως χύθηκε το αίμα του κοπελιού μου, ετσά θα χυθεί και του δικού σου. Και θα φταις εσύ! Με τα δυο σου χέρια θα θάψεις το κοπέλι σου, Καλλιόπη», θα της πει.

Η «καπετάνισσα» θα ξυπνήσει με πολύ άσχημη διάθεση, κάτι που θα αντιληφθεί όλη η οικογένεια και κυρίως η Αργυρώ, που το ίδιο πρωινό θα μετακομίσει στο σπίτι της. Για την ακρίβεια, όταν θα πάει να της πει ότι «πρέπει να φύγουμε με τον Πετρή για τον παιδικό σταθμό και ήρθα να σε χαιρετίσω», η Καλλιόπη θα αντιδράσει.

«Γιάντα να πάει στον παιδικό σταθμό; Μόλις μου τον έφερες και θα μου τον πάρεις;», θα ρωτήσει την μελλοντική της νύφη και η Αργυρώ θα της πει τελικά πως δεν έχει αντίρρηση το παιδί να μείνει μαζί της!

Όπως θα δούμε στα τελευταία επεισόδια της σειράς, η Αργυρώ δεν θα διστάσει να εκφράσει την ανησυχία της για τον απότομο τρόπο της Καλλιόπης στη Μαρίνα, η οποία και θα της πει ότι θα πάει και εκείνη να τους κάνει επίσκεψη!

Και στον Αστέρη όμως θα μιλήσει για τον ίδιο λόγο και μάλιστα ο Μαθιός θα προθυμοποιηθεί να πάει σπίτι για να δει τι συμβαίνει με τη μητέρα του. Λίγη ώρα αργότερα και πριν προλάβει η Καλλιόπη να μιλήσει με τους γιους της, θα πάρει το παιδί με σκοπό να πάνε στο βουνό για βόλτα και για να μαζέψουν λουλούδια.

Το κινητό της θα κλείσει από μπαταρία και όποιος θα προσπαθήσει να την καλέσει θα καταλάβει πως… «η κλήση του προωθείται». Η αγωνία όλων θα φτάσει στον ζενίθ και κυρίως της Αργυρώς που καταλαβαίνει πως η συγκατοίκηση με τη μητέρα του Αστέρη δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.

Διαβάστε Επίσης  Άγριες Μέλισσες: Ο Κυριάκος γίνεται κοινοτάρχης στο Διαφάνι

 

Η Καλλιόπη εμφανίζεται το βράδυ.

Η Μαρίνα πηγαίνει στο αρχοντικό της Καλλιόπης και δεν τη βρίσκει. Μαθιός και Αστέρης δεν σταματούν να την καλούν, ενώ η Αργυρώ δεν ξέρει τι να υποθέσει. Ο Μαθιός καταφέρνει να τη βρει και εκείνη του λέει πως έχει πάει το παιδί βόλτα, όμως όταν οι ώρες περνούν και η Καλλιόπη δεν εμφανίζεται στην πόρτα του σπιτιού της, τους λούζει κρύος ιδρώτας.

Αργά το βράδυ, η πόρτα θα ανοίξει και θα γυρίσει η Καλλιόπη με το παιδί. Η Αργυρώ έξαλλη, τον παίρνει αγκαλιά και φεύγει. Ο Αστέρης πλησιάζει τη μητέρα του και την πιάνει από τα μούτρα.

«Είναι δυνατόν να έχεις πάρει το παιδί από το πρωί, να έχει νυχτώσει και να μη δίνεις σημεία ζωής; Να σε παίρνουμε τόσα τηλέφωνα και να μην μπορούμε να σε πιέσουμε;

Καταλαβαίνεις πόσο αναστατωθήκαμε όλοι;», τη ρωτάει «Έσβησε το παλιόπραμα από μπαταρία. Περνούσαμε τόσο ωραία, ούτε που πήρα χαμπάρι πως επέρασε η ώρα», θα του απαντήσει και εκείνος θα της πει ότι η Αργυρώ έχει θυμώσει πολύ.

«Αν ήρθατε επαέ μέσα να μου βάλετε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, να πρέπει να ζητώ άδειες για να κάνω αυτό που ’κανα σε δυο παιδιά και να μη μου έχετε εμπιστοσύνη, να γιαγείρετε από εκειά που ‘ρθατε.

Τούτο είναι το σπίτι μου κι εγώ μια μάνα που έχει περάσει τις εξετάσεις με επιτυχία. Δεν θα παίρνω εντολές». Η Αργυρώ πηγαίνει στο δωμάτιο και αγανακτισμένος την ακολουθεί και ο Αστέρης.

«Θα πάρω το παιδί και θα γυρίσω σπίτι μου, Αστέρη. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να ζήσω έτσι», θα του πει φορτισμένη. «Εντάξει καρδιά μου, θα γίνει αυτό που θες. Μάζεψέ τα και φύγαμε», της λέει με σιγουριά και όταν εκείνη τον ρωτάει αν είναι σίγουρος. Ο Αστέρης χωρίς να το σκεφτεί της λέει:

«Είμαστε μαζί σε αυτό. Όπου πάτε, πάω κι εγώ. Και ξέρω τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να τελειώσει επιτέλους αυτή η ιστορία».

 

Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ

Ίσως να έχει καταλάβει πως το τέλος του πλησιάζει ή ίσως απλά να θέλει να είναι καλυμμένη η περιουσία του σε περίπτωση που πάθει κάτι. Όπως και να έχει, ο ισχυρός άντρας της νύχτας συντάσσει τη διαθήκη του και μιλά με τη Στέλλα να του βρει συμβολαιογράφο για να την καταθέσει.

Η Στέλλα θα κάνει αυτό που θα της πει ο πελάτης της, ωστόσο όταν ο Βαγγέλης μάθει αυτή την κίνηση του αφεντικού του θα θορυβηθεί, καθώς θα πιστέψει πως το μέλλον δεν προβλέπεται θετικό για την ομάδα τους.

Διαβάστε Επίσης  Παγιδευμένοι: Χωρίς επεισόδιο τη Δευτέρα – Τι συνέβη;

Η Βασιλική θα αρχίσει να ψάχνει τη Νάντια. Αφενός για να της πει ότι ο Στεφανής είναι ο βιολογικός της πατέρας και αφετέρου για να τη φέρει κοντά στον γιο της που την έχει ερωτευτεί. Όμως όλες οι προσπάθειές της θα αποβούν μάταιες.

Έτσι θα απευθυνθεί στον άνθρωπο που εμπιστεύεται, τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, μήπως εκείνος μπορεί να εξαπολύσει αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό της.

«Αστυνόμε, καλημέρα. Θέλω να σου μιλήσω για κάτι. Δεν μπορώ να σου τα πω από το τηλέφωνο. Σε μία ώρα το πολύ θα είμαι στο τμήμα και θα σου πω όλη την αλήθεια», θα του τονίσει.

Τα τελευταία της λόγια θα ακούσει ο Μαθιός και θα καταλάβει πως η γυναίκα του ετοιμάζεται να τον καταδώσει. Πηγαίνει στο σπίτι της μάνας του και της εξιστορεί ό,τι άκουσε. Η Καλλιόπη όμως είναι αποφασισμένη να σταματήσει κάθε κίνηση της νύφης της. Πηγαίνει λοιπόν και τη βρίσκει λίγο πριν μπει στο τμήμα.

«Όπως σου έσωσα τη ζωή τότε που σε έπιασα με το όπλο, χωρίς δισταγμό θα σου την πάρω τώρα με τα ίδια μου τα χέρια, για να σώσω το παιδί μου. Με αυτά τα χέρια θα το κάνω Βασιλική, με μια ανάσα.

Αν πάθει πράγμα ο Μαθιός, πρώτη εσύ δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από τις τύψεις σου. Γιατί το παιδί μου ό,τι έκανε, το έκανε για σένα και τον γιο σου. Τον έσπρωχνες να βρει τρόπο να σε βοηθήσει κι τόνε βρήκε.

Εσύ του όπλισες το χέρι, Βασιλική. Δεν είσαι τόσο αθώα όσο νομίζεις». Η Βασιλική αναλύεται σε λυγμούς. Η Καλλιόπη την παίρνει αγκαλιά και φεύγουν μαζί.

 

Ο ΑΣΤΕΡΗΣ ΔΙΝΕΙ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ

Με τη βοήθεια του Τόλη, ο Αστέρης θα οργανώσει μια ρομαντική βραδιά στην Αργυρώ, στο σπιτάκι που βρίσκεται στο βουνό. Μια βραδιά που θα της ζητήσει και επίσημα να γίνει «κυρία Σταματάκη».

Θα γονατίσει μπροστά της και θα της περάσει το δαχτυλίδι που επέλεξε σε κοσμηματοπωλείο που του υπέδειξε ο Παύλος και εκείνη δεν θα σταματήσει να το χαζεύει. Το ζευγάρι μετά την πρόταση θα κάνει έρωτα και ενώ μετά θα μιλούν για το ευτυχισμένο μέλλον που θα φτιάξουν για το παιδί τους, ένα τηλεφώνημα της γιαγιάς θα τους ταράξει.

Η γιαγιά Ειρήνη θα ενημερώσει την Αργυρώ πως ο μικρός Πετρής είναι ανήσυχος και έτσι θα αποφασίσουν με τον Αστέρη να επιστρέψουν στο πατρικό της για να κοιμηθούν.

Η αλήθεια είναι πως ο πρωτότοκός τους μόλις δει τον πατέρα του θα ηρεμήσει στην αγκαλιά του και θα αποκοιμηθεί, γεγονός που θα ξετρελάνει την Αργυρώ!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *