Ο καιρός σήμερα: Σε ποιες περιοχές θα είναι άστατος – Πότε θα βελτιωθεί

Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 29/06 καθώς σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρξουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 30 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια και δυτικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Σαρωνικό νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Μέτσοβο: Ζούσε με τη νεκρή κόρη της στο σπίτι για τρεις ημέρες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: ’στατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έως τις μεσημεριανές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της Ηπείρου και της Στερεάς θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Κυριακή (19/11/2023 ) στην Αττική

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες βαθμιαία βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *