Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω επιστρέφει στο παλιό της εαυτό και ζητά εκδίκηση

Η Χάιδω Στεφανέα είναι αγνώριστη στον δεύτερο κύκλο της «Γης της ελιάς». Η στοργική μητέρα του Φίλιππου και σύζυγος του Λυκούργου, που αγκάλιασε με αγάπη τη Βασιλική, δεν έχει καμία ομοιότητα με την μπαρουτοκαπνισμένη Μανιάτισσα του πρώτου κύκλου, που μοναδική μέριμνά της ήταν η εκδίκηση.

Το πέρασμα του χρόνου και η αποκάλυψη της αλήθειας για την διπλή ζωή του συζύγου της μαλάκωσε τον χαρακτήρα της και ανέδειξε τις πιο ευαίσθητες πτυχές της.

Όμως, κανείς δεν αμφιβάλει ότι η Χάιδω κρύβει μυστικά που, αν αποκαλυφθούν, θα προκαλέσουν σάλο στην Αρεόπολη και θα κάνουν άνω – κάτω τη ζωή των αγαπημένων της.

Το πιο σκοτεινό μυστικό της Χάιδως αφορά στον θάνατο του Στέλιου Βαφέα. Η μητέρα της Στέλλας δεν συγχώρησε ποτέ τον άδικο χαμό της κόρης της την ημέρα του γάμου της και, σε πρώτη ευκαιρία, εκδικήθηκε χύνοντας το αίμα του υπεύθυνου για τον θάνατό της.

Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»
Από τον φόνο του Στέλιου Βαφέα μέχρι σήμερα έχει περάσει καιρός και πλέον η Χάιδω είναι σχεδόν βέβαιη ότι το έγκλημά της θα παραμείνει ατιμώρητο. Φευ! Οι επόμενες ημέρες θα σκορπίσουν τον τρόμο στην οικογένειά της.

Η Χάιδω, μετά τον γάμο της με τον Λυκούργο, έχει εγκατασταθεί στο σπίτι του. Όμως, ο Φίλιππος, ο οποίος φοβάται να αφήσει μόνη της τη Βασιλική με το παιδί το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του, έχει παρακαλέσει τη μητέρα του να περνάει κάποια βράδια στο οικογενειακό σπίτι.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα: Πως θα εξελιχθεί αυτή η παράνομη σχέση;

Για καλή τύχη όλων η Χάιδω θα είναι παρούσα το βράδυ που θα ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά που θα ισοπεδώσει στην κυριολεξία το σπίτι της οικογένειας Στεφανέα.

Με μεγάλο καρδιοχτύπι θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες της πυροσβεστικής και των γειτόνων να απελευθερώσουν τις τρεις εγκλωβισμένες γυναίκες από το φλεγόμενο οίκημα, έστω και την τελευταία στιγμή.

Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία. Κάποιο άγνωστο χέρι θέλησε να κάνει στάχτη το σπίτι όπου διέμεναν η Βασιλική, η κόρη και η πεθερά της.

Που πέφτουν οι υποψίες
Η κλειστή κοινωνία της Αρεόπολης δεν κρύβει μυστικά. Όλοι γνωρίζονται και οι νεοφερμένοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Ένας ξεχωρίζει. Μιλάμε για τον Μιλτιάδη, τον άνθρωπο που ανέλαβε καθήκοντα επιστάτη στη θέση του Αποστόλη στον ελαιώνα των Βρεττάκων, μετά από σχετική σύσταση της Μαργαρίτας.

Ο νεοφερμένος στο χωρίο, τον οποίο υποδύεται ο Νίκος Κοσώνας, γιος της Δάφνης Μπόκοτα, είναι αυτός που συγκεντρώνει τις υποψίες. Ο Μιλτιάδης Λεωτσάκος, αυτό είναι το επώνυμο με το οποίο μας συστήθηκε, κινείται ύποπτα στην περιοχή και, όπως θα δούμε, έχει συνάψει συμμαχία με την Αρετή.

Διαβάστε Επίσης  Έρωτας Φυγάς: Η Γεωργία σαπίζει στο ξύλο την Στέλλα

Από αυτήν πληροφορείται όλες τις λεπτομέρειες της απουσίας του Φίλιππου καθώς και τις συνήθειες της Βασιλικής. Ο προφανής στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί την μοναξιά που νιώθει η Βασιλική για να την κατακτήσει.

Όμως, είναι αυτός ο αποκλειστικός σκοπός του; Η Χάιδω, μετά από την πυρκαγιά και αφού βεβαιώθηκε ότι πρόκειται για εμπρησμό, αναζητά ανάμεσα στους νεοφερμένου στην περιοχή τον άνθρωπο που θα ήθελε να βλάψει την ίδια και την οικογένειά της.

Το μυαλό της πηγαίνει φυσικά στον Στέλιο Βαφέα και το ερώτημα που γεννιέται μέσα της είναι αν ο Μιλτιάδης σχετίζεται με τον δολοφονημένο και αν η άφιξή του στη Μάνη έχει στόχο την εκδίκηση.

Ποια θα είναι η απάντηση της μητέρα τους Φίλιππου μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η οικογένειά της; θα είναι αυτή η αρχή μια νέας βεντέτας που θα αιματοκυλίσει την περιοχή; Και τι θα κάνει ο Φίλιππος που θα επιστρέψει επειγόντως στην Αρεόπολη για να βοηθήσει τη μητέρα του και τη Βασιλική;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *