Γνωρίστε τη ροδιόλα και τις ευεργετικές της ιδιότητες

 

Γνωρίστε τη ροδιόλα και τις ευεργετικές της ιδιότητες

Γνωρίστε τη ροδιόλα και τις ευεργετικές της ιδιότητες

 

Τι είναι η ροδιόλα;

Η ροδιόλα είναι ένα βότανο, που συγκαταλέγεται στις υπερτροφές χάρη στις μοναδικές της ιδιότητες, που έχουν μελετηθεί εκτενώς. Περιέχει περισσότερα από 140 δραστικά συστατικά, τα δύο πιο ισχυρά από αυτά είναι το rosavin και το salidroside. Χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η ροδιόλα συνολικά συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία του οργανισμού και την ενίσχυση της ενέργειας.

Η ροδιόλα – βότανο έχει χαρακτηριστεί ως ένα προσαρμογενές βότανο χάρη στην ιδιότητά της να συμβάλει στην προσαρμογή του οργανισμού στο στρες αυξάνοντας την αντίστασή του σε αυτό. Μάλιστα, η ροδιόλα φαίνεται πως χρησιμοποιούνταν σε πολλές περιπτώσεις στην αρχαία Ελλάδα.

 

Ποιες είναι η ιδιότητες της ροδιόλα;
Όπως προαναφέρθηκε, οι ιδιότητες της ροδιόλας έχουν μελετηθεί από ποικίλες έρευνες, οι οποίες υποδεικνύουν τις εξής ιδιότητές της:

Τόνωση & Ενέργεια

Η ροδιόλα είναι φυσικό τονωτικό που συμβάλει στην αύξηση της αντοχής και βελτιώνει καταστάσεις χρόνιας σωματικής & πνευματικής κόπωσης. Η ροδιόλα φαίνεται ότι συμβάλει στην σωστή & επαρκή οξυγόνωση του εγκεφάλου και των μυών. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές με αυξημένες απαιτήσεις. Έτσι, η ροδιόλα σε βοηθά να αντεπεξέλθεις σε ένα δύσκολο πρόγραμμα καθημερινότητας με έντονες πνευματικές & σωματικές ανάγκες.

Διαβάστε Επίσης  Oι θαυματουργοί σπόροι chia

Πνευματική τόνωση

Χάρη στη συμβολή του βοτάνου αυτού στη σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου, η ροδιόλα τονώνει και τις πνευματικές μας ικανότητες. Αυξάνει τα επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης & ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης.

Ροδιόλα και Κατάθλιψη
Η ροδιόλα έχει φυσικές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Το βότανο αυτό έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να συμβάλλει και στην ψυχική υγεία. Η ροδιόλα ως αντικαταθλιπτικό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της διαταραχής αλλά και των ψυχοσωματικών προβλημάτων. Μάλιστα, η ροδιόλα έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στη Ρωσία και τη Σκανδιναβία για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του στρες και της κόπωσης.

Ροδιόλα και Στρες
Εκτός από τα καταθλιπτικά συμπτώματα, αυτό το βότανο μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το στρες και τις έντονες καταστάσεις. Αυτή η ιδιότητα της ροδιόλας έγκειται στην ικανότητά της να συμβάλει στην προσαρμογή του οργανισμού σε συνθήκες πίεσης.

Διαβάστε Επίσης  Το αρωματικό βότανο που μειώνει τη χοληστερόλη, διώχνει το άγχος και ρυθμίζει την πίεση

Σωματική υγεία
Η ροδιόλα συνδέεται με ευεργετικά αποτελέσματα και για τη σωματική υγεία του οργανισμού. Συγκεκριμένα, το βότανο αυτό φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση του θυρεοειδή, των επινεφριδίων, ενώ φαίνεται ότι προστατεύει καρδιά & συκώτι. Αντίστοιχες υποθέσεις υπάρχουν και σχετικά με τον έλεγχο του διαβήτη και για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.

 

Ποια είναι τα αποτελέσματα της ροδιόλα;
Όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω, η ροδιόλα μπορεί να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, αφού μας βοηθά να προσαρμοστούμε στο στρες, ενισχύει τις πνευματικές μας λειτουργίες και μειώνει το αίσθημα κόπωσης. Ειδικά σε περιπτώσεις ατονίας, μειωμένης όρεξης, ευερεθιστότητας, κεφαλαλγίας & κόπωσης, η ροδιόλα μπορεί να φανεί εξαιρετικά ευεργετική.

Μεταξύ των σημαντικότερων ιδιοτήτων της είναι η τόνωση της φυσικής αντοχής, η διεγερτική ή κατευναστική της δράση ανάλογα με την ποσότητά της, η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και η εξισορρόπηση του οργανισμού.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *