Σασμός: Ο μικρός Πετρής σώζει τον Μαθιό από την φυλακή

Η Βασιλική ζητά επίμονα από τον Μαθιό να παραδοθεί, διαφορετικά θα τον καταδώσει η ίδια στις Αρχές. Πρέπει να πληρώσει για το έγκλημα του και πάνω σε αυτό είναι ανένδοτη. Ένα έγκλημα που ποτέ δεν του ζήτησε να κάνει για χάρη της και το οποίο εκείνος προσπαθεί να της φορτώσει για να μοιραστεί μαζί της το βάρος των τύψεων του.

Ο Μαθιός αισθάνεται μπερδεμένος και προδομένος. Θέλησε να χαρίσει μία κανονική ζωή γεμάτη αγάπη στην Βασιλική και τώρα όπως πιστεύει ο ίδιος εκείνη δεν τον αναγνωρίζει και με το δίκιο της. Μάλιστα ξέρει πως πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε όσο κι αν ένα μεγάλο κομμάτι μέσα του λέει να σώσει τον εαυτό του και να εξαφανιστεί.

Απελπισμένος αρχίζει να αποχαιρετά τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η Καλλιόπη απεγνωσμένη προβαίνει σε μια κίνηση απελπισίας. Πηγαίνει και βρίσκει την Βασιλική.

Σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, προσπαθούσες να μη δείξει ότι γνωρίζει πως ο γιος της είναι ο φονιάς του Στεφανή, πέφτει στα πόδια της και την παρακαλεί να σώσει το γάμο τους και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο γιο της.

Γιατί χωρίς αυτή η ζωή του θα είναι μια κόλαση που θα τον οδηγήσει στην τρέλα. Η Βασιλική πιέζεται πολύ από την Καλλιόπη όμως δε δείχνει να μετακινείται στο ελάχιστο από τις αποφάσεις που έχει πάρει.

Διαβάστε Επίσης  Μαύρο Ρόδο : Η Ελισάβετ παραδίδεται στον Πέτρο

Λυγίζει η Βασιλική
Η πιο δύσκολη μέρα στη ζωή του Μαθιού ξημερώνει. Ο ίδιος είναι πια αποφασισμένος να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του και να μιλήσει για όσα έκρυβε τα τελευταία δύο χρόνια. Η Καλλιόπη συντετριμμένη προσπαθεί να πείσει τον Μαθιό να μην παραδοθεί.

Εκείνος όμως έχει ήδη ξεκινήσει για το τμήμα. Πριν φτάσει εκεί κάνει μια στάση στο σπίτι της Μαρίνας. Της λέει ότι θέλει να δει τον μικρό Πετρή. Η Μαρίνα μπερδεύετε με το ύφος του. Μοιάζει σαν να πρόκειται να φύγει για ταξίδι.

Του λέει να ανέβει πάνω στο δωμάτιο του μικρού. Μόλις ο Μαθιός μπαίνει μέσα αγκαλιάζει τον μικρό και ξεκινά μια κατάθεση ψυχής. Του λέει πως τον αγαπάει και πως θα του λείψει. Δεν θα τον δει να μεγαλώνει και κάποτε όταν θα μάθει τι έκανε ελπίζει να καταλάβει ότι το έκανε για την μεγάλη του αγάπη.

Κοιτάζει τον μικρό στα μάτια και του λέει βουρκωμένος πως ο ίδιος δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει ένα δικό του παιδί, κάτι που ήθελε όσο τίποτα στον κόσμο. Τον μονόλογο του ακούει η Βασιλική που έχει πάει στους Βουρλάκηδες για να πάρει την Αργυρώ και να φύγουν μαζί για το ξενοδοχείο.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος ξεφτιλίζει την Αρετή

Συγκινημένη η Βασιλική καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να επιμένει να στείλει τον άντρα της στη φυλακή. Πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τιμωρηθεί. Λίγο αργότερα του λέει ότι δεν έπαψε να τον αγαπάει όμως η σχέση τους δεν είναι όπως παλιά.

Παρόλα αυτά δεν θέλει να τον δει να πηγαίνει στη φυλακή. Αυτές οι κουβέντες θα παίξουν καταλυτικό ρόλο ώστε εκείνος να αλλάξει την απόφαση του και τελικά να μην παραδοθεί στην αστυνομία. Στο μεταξύ η Βασιλική είναι πιο ήρεμη πια και ησυχάζει τον Νικηφόρο λέγοντας ψέματα ότι τα ξαναβρήκε με το Μαθιό.

Παράλληλα ο Σταματάκης καταλαβαίνει πόσο πολύ τον αγαπάει η γυναίκα του, η Βασιλική. Έχει αποδείξει πια ότι δεν θα τον προδώσει ποτέ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θέλει να είναι στη ζωή της. Εκείνος προσπαθεί να σώσει το γάμο τους.

Η Βασιλική δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Τον αγαπά πιο πολύ κι από τη ζωή της και αυτό την τρομάζει, αφού είναι σχεδόν έτοιμη να τον συγχωρέσει και να αποδεχτεί ένα δολοφόνο για άντρα και πατέρα του παιδιού της.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *