Πίτσα, κοτομπουκιές + 3 «αθώες» κατεψυγμένες τροφές που σε παχαίνουν

 

Πίτσα, κοτομπουκιές + 3 «αθώες» κατεψυγμένες τροφές που σε παχαίνουν

Πίτσα, κοτομπουκιές + 3 «αθώες» κατεψυγμένες τροφές που σε παχαίνουν

 

Οι «έξυπνες» επιλογές που θα σε βγάλουν εκτός του διατροφικού σου στόχου.

Η αλήθεια είναι πως για ένα πολυάσχολο άτομο, με ελάχιστες γνώσεις μαγειρικής τα κατεψυγμένα τρόφιμα/γεύματα αποτελούν την καλύτερη λύση. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: Τα αγοράζουμε, τα βάζουμε στην κατάψυξη και απλά τα βγάζουμε όταν είναι να τα καταναλώσουμε.

Αυτό όμως που οι περισσότερες από εμάς αγνοούν είναι πως τα κατεψυγμένα γεύματα περιέχουν τόσο πολύ νάτριο που τα καθιστά μια αρκετά ανθυγιεινή διατροφική επιλογή. Το νάτριο προστίθεται σε πολλά κατεψυγμένα γεύματα ως συντηρητικό και ενισχυτικό γεύσης, αλλά η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και φούσκωμα.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Επίσης, δεν περιέχουν επαρκείς φυτικές ίνες για να σε κρατήσουν χορτάτη, με αποτέλεσμα να πεινάσεις και να θες να ξαναφάς σύντομα.

Διαβάστε Επίσης  Πόσα και ποια λιπαρά χρειαζόμαστε καθημερινά;

Ένας λόγος που τα κατεψυγμένα γεύματα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους είναι ότι συχνά περιέχουν μεγάλες μερίδες. Αν και ο αριθμός των θερμίδων μπορεί να φαίνεται λογικός με την πρώτη ματιά, το μέγεθος της μερίδας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έτρωγες κανονικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες χρειάζεσαι, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους.

Πολλά κατεψυγμένα γεύματα είναι πλούσια σε λιπαρά. Ενώ ορισμένοι τύποι λίπους είναι απαραίτητοι για μια υγιεινή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων και trans λιπαρών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας.

 

5 κατεψυγμένες τροφές που σε παχαίνουν

1) Πίτσα

Όσο νόστιμη κι αν είναι, ιδανικά απόφυγε την κατεψυγμένη εκδοχή της.

Διαβάστε Επίσης  Το τυρί που δυναμώνει τα οστά χωρίς να ανεβάζει τη χοληστερόλη - Ένα κομμάτι την ημέρα αρκεί

2) Παγωτό

Πλούσιο σε λιπαρά, αναλόγως πάντα τη γεύση που θα επιλέξεις.

Τα σνακ που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο και καταστρέφουν τους στόχους σου για απώλεια βάρους

Should We Avoid Frozen Fruits & Vegetables? Dr Michael Greger

3) Κοτομπουκιές

Οι κοτομπουκιές περιέχουν μεγάλες ποσότητες υδατάνθρακα (η επικάλυψή τους) οπότε αν κάνεις δίαιτα, καλό θα ήταν να μην τις εντάξεις στο διατροφολόγιό σου.

4) Ψαροκροκέτες

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις ψαροκροκέτες.

5) Burgers

Συνολικά, ενώ τα κατεψυγμένα γεύματα μπορεί να είναι μια βολική επιλογή για πολυάσχολα άτομα, είναι σημαντικό ωστόσο να δίνεις προσοχή στο θρεπτικό περιεχόμενο αυτών των γευμάτων. Η επιλογή τροφών με χαμηλότερες θερμίδες, χαμηλότερο νάτριο και χαμηλότερα λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης βάρους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *