Κακάο για απώλεια βάρους – Διατροφική αξία – Θερμίδες

Κακάο για απώλεια βάρους – Διατροφική αξία – ΘερμίδεςΟι Μάγιας και οι Αζτέκοι καλλιεργούσαν το φυτό κακάο και το είχαν ονομάσει “τροφή των Θεών”. Το κακαόδεντρο ευδοκιμεί μόνο σε τροπικά κλίματα, καθώς υπάρχει ζέστη και πολύ υγρασία. Η γνωστή σε όλους μας σκόνη κακάο παρασκευάζεται από τον θρυμματισμό των κόκκων κακάου.  Κακάο για απώλεια βάρους – Διατροφική αξία – Θερμίδες

Το κακάο περιέχει θαυμάσια συστατικά, τα οποία ωφελούν σημαντικά τη διατροφή και την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και αποτελεί την πλουσιότερη πηγή φυτικού σιδήρου. Επίσης, περιέχει βιταμίνες Α, Β, Ε και ΡΡ, κάλιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο και καφεΐνη. Οι πολυφαινόλες του κακάο θα σας βοηθήσουν να μην πεινάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τρώτε λιγότερο.

Αν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που ενώ θέλουν να αδυνατίσουν δεν μπορούν να αποχωριστούν την αγαπημένη τους σοκολάτα, μην ανησυχείτε.. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να καταναλώνετε την αγαπημένη σας γλυκιά αμαρτία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση σοκολάτας με ΜΕΤΡΟ μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Το κακάο που είναι βασικό συστατικό στις σοκολάτες περιέχει σε αφθονία αντιοξειδωτικές ουσίες και αν καταναλωθεί με μέτρο βοηθάει ακόμη και στο αδυνάτισμα. Μάλιστα, οι επιδράσεις των αντιοξειδωτικών του κακάο στην υγεία είναι θεαματικές, καθώς περιορίζουν τη συσσώρευση λίπους. Παράλληλα, το κακάο μειώνει και την αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξάνει την πρόσληψη γλυκόζης από τους μυς.

Διαβάστε Επίσης  Σταφύλι: Σύμμαχος της υγείας και εχθρός της παχυσαρκίας!

Το κακάο βοηθάει στην καύση και οξείδωση του λίπους, περιορίζει την όρεξη για γλυκά και παράγει ντοπαμίνη στον οργανισμό, μία ουσία που βοηθάει στην καλή ψυχολογία, στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων και στην ευτυχία που παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, το κακάο ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας και παράλληλα προκαλεί κορεσμό.

Το ρόφημα κακάο περιέχει πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που προκαλούν τον κορεσμό που αναφέραμε πιο πάνω και θα κρατήσουν το αίσθημα της πείνας για τουλάχιστον 2-3 ώρες αφού το καταναλώσετε. Επίσης, αποκαθιστά τις διαταραγμένες μεταβολικές διεργασίες και απομακρύνει τα περιττά υγρά από το σώμα.

Διατροφική αξία

1. Λίπος
Το κακάο έχει καλά λιπαρά. Συγκεκριμένα δύο κορεσμένα, το στεατικό και το παλμιτικό οξύ και ένα μονοακόρεστο, το ελαϊκό οξύ.

Διαβάστε Επίσης  Αδυνάτισμα και λεμόνι στον καφέ – Τι λένε οι ειδικοί

2. Υδατάνθρακες
Περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, όπως είναι το άμυλο, διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες και ένα μικρό ποσοστό απλά σάκχαρα.

3. Καφεΐνη
Το κακάο περιέχει και μία μικρή ποσότητα καφεΐνης, λιγότερη από τον καφέ και το τσάι.

4. Βασικά μέταλλα και βιταμίνες
Είναι πλούσιο σε βασικά μέταλλα, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το κάλιο, το μαγγάνιο και ο χαλκός. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνες Α, C και Ε, όπως και παντοθενικό οξύ.

5. Αντιοξειδωτικά και βιολογικές δραστικές ουσίες
Το κακάο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιολογικές δραστικές ουσίες που είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία. Αυτές είναι τα φλαβονοειδή, η θεοβρωμίνη, η φαινυλαιθυλαμίνη και το μαγνήσιο. Η θεοβρωμίνη έχει ήπια διουρητική δράση.

Θρεπτική σύσταση ανά 100γρ σκόνης

Θερμίδες(kcal) : 227
Κορεσμένα λιπαρά : 8 γρ.
Υδατάνθρακες : 58 γρ.
Πρωτεΐνες : 20 γρ.
Φυτικές ίνες : 33 γρ.
Καφεΐνη : 230 mg
Μαγγάνιο : 499 mg

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *