Δημητριακά: Όλη η αλήθεια πίσω από το κουτί

 

Δημητριακά: Όλη η αλήθεια πίσω από το κουτί

Δημητριακά: Όλη η αλήθεια πίσω από το κουτί

Μην εμπιστεύεστε ποτέ τις φανταχτερές ετικέτες οι οποίες γεμίζουν τις προσόψεις των κουτιών των δημητριακών. Μάθετε να τις διαβάζετε σωστά αν θέλετε να έχετε καλή υγεία και κομψή σιλουέτα.

 

Τα δημητριακά έχουν παρεισφρήσει στα ντουλάπια της κουζίνας πολλών σπιτιών και οι περισσότεροι τα καταναλώνουμε για πρωινό είτε με γάλα, είτε με γιαούρτι. Κάποιοι τα προτιμάμε και για βραδινό, σκέτα και ύστερα πέφτουμε για ύπνο ήσυχοι, ότι την ημέρα που πέρασε τηρήσαμε τη δίαιτα και δεν φάγαμε βαρύ βραδινό.

Τον… ύπνο του δικαίου όμως κοιμόμαστε, αφού τα δημητριακά του εμπορίου, όποια ώρα της ημέρας και όποια μέρα και να καταναλωθούν, δεν θα είναι μια μέρα που θα έχετε τηρήσει τη δίαιτα.
Μη γελιέστε! Τα δημητριακά παχαίνουν!

Διαβάστε Επίσης  Τσουκνίδα: Πως να καθαρίσετε το αίμα σας με αυτό το φυτό θαύμα !

Φυσική ζάχαρη;

Μην εμπιστεύεστε ποτέ τις φανταχτερές ετικέτες οι οποίες γεμίζουν τις προσόψεις των κουτιών των δημητριακών. Μπορεί να ισχυρίζονται ότι είναι διαίτης αλλά αν δώσετε λίγη μόνο προσοχή στις ετικέτες στα πλάγια του κουτιού, θα διαπιστώσετε ότι η λέξη «δίαιτα» δεν έχει για όλους την ίδια σημασία.

Τσεκάρετε τα γραμμάρια της ζάχαρης στη συσκευασία, συγκρίνοντας τη ζάχαρη που αντιστοιχεί σε μια μερίδα και την καθαρή ποσότητα περιεχομένου που έχει το κάθε κουτί. Μετά από αυτό, θα καταλάβετε ότι η ζάχαρη δεν θα είναι τόσο λίγη, όση νομίζατε.

Διαβάστε Επίσης  Ελαιόλαδο: 4 ιδιότητες που «επιβάλλουν» την καθημερινή κατανάλωσή του

Πιθανότατα το ίδιο κουτί με τα δημητριακά, θα έχει μια μεγάλη αστραφτερή ετικέτα και θα αναφέρεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα κουτί δημητριακά που ουσιαστικά το 1/3 του είναι ζάχαρη, δεν διορθώνεται, από θρεπτικής άποψης, όσες φυτικές ίνες και να προστεθούν μετά. Από όποια πλευρά και να το δείτε, το πρωινό γεύμα θα είναι ουσιαστικά ζάχαρη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *