Πρέπει να πλένετε τα λαχανικά από τις κονσέρβες ή όχι;

 

Πρέπει να πλένετε τα λαχανικά από τις κονσέρβες ή όχι;

Πρέπει να πλένετε τα λαχανικά από τις κονσέρβες ή όχι;

Ακόμα κι αν δεν αγοράζετε συχνά τρόφιμα σε κονσέρβες, όλο και κάποιες θα έχετε στο ντουλάπι σας με όσπρια, λαχανικά ή φρούτα.

Αποτελούν άλλωστε μια γρήγορη λύση αν δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε και θέλετε κάτι γρήγορο και εύκολο.

 

Πλένονται τα τρόφιμα σε κονσέρβες;

Από τα θρεπτικά μαύρα φασόλια μέχρι τα ρεβίθια και το καλαμπόκι, η ποικιλία των τροφίμων σε κονσέρβες είναι μεγάλη. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν χρειάζονται πλύσιμο πριν την κατανάλωσή τους.

Ορισμένοι επιλέγουν να ξεπλένουν με νερό το καλαμπόκι ή τα φασόλια ενώ άλλοι πάλι όχι, καθώς πιστεύουν ότι η γεύση και η υφή μπορεί να επηρεαστούν. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένας πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο καλό είναι να ξεπλένετε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά σας.

Διαβάστε Επίσης  Τα οφέλη του μήλου στην υγεία μας

 

Λαχανικά

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να πλύνετε με άφθονο νερό τα λαχανικά σε κονσέρβα. Ενώ μπορεί να ξεπλένετε τους κόκκους του ρυζιού ή των κονσερβοποιημένων φασολιών για να τους απαλλάξετε από το υπερβολικό άμυλο, το ξέπλυμα των λαχανικών εξυπηρετεί άλλο σκοπό. Για να διατηρήσουν τη γεύση τους πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα έχουν πολύ αλάτι. Τα υψηλά επίπεδα αλατιού στη διατροφή, συμβάλλουν σε πολλά προβλήματα, όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με το Χάρβαρντ.

Διαβάστε Επίσης  Τι γίνεται αν βάλετε σκόρδο μέσα στο βαζάκι με το μέλι

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν τρώτε επιπλέον νάτριο από αυτό που χρειάζεται, είναι να ξεπλύνετε καλά όλα τα λαχανικά σας σε κονσέρβα πριν τα μαγειρέψετε.

 

Φρούτα

Σε αντίθεση με τα λαχανικά, τα φρούτα σε κονσέρβα ( π.χ. ανανάς) για να συντηρηθούν περιέχουν επιπλέον ζάχαρη. Ενδέχεται ωστόσο να διαπιστώσετε αλλαγή στη γεύση αν τα ξεπλύνετε.

Γενικά, καλό είναι πριν αγοράσετε τρόφιμα σε κονσέρβες να κοιτάζετε τις ετικέτες στις οποίες αναγράφεται η ποσότητα του νατρίου και της ζάχαρης αλλά και πώς μπορείτε να τα καταναλώσετε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *