Τζίνσενγκ: Πέντε λόγοι να το χρησιμοποιείτε συχνά

Τζίνσενγκ: Πέντε λόγοι να το χρησιμοποιείτε συχνά

Τζίνσενγκ: Πέντε λόγοι να το χρησιμοποιείτε συχνά
Το παγκοσμίως γνωστό αυτό βότανο που αξιοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική, μπορεί να σας κάνει καλό με πολλούς τρόπους και σε διάφορες περιπτώσεις. Όπως οι παρακάτω.

 

1 – Μερικές μορφές τζίνσενγκ επιταχύνουν τον μεταβολισμό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και τρόπου ζωής, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Maryland.

 

2 – Η κατανάλωσή του απομακρύνει τις τοξίνες και δίνει ενέργεια στο σώμα, ενώ φαίνεται πως βοηθά πολύ εξασθενημένους οργανισμούς είτε από ασθένειες ή λόγω γήρατος.

 

3 – Βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίνσενγκ αποτρέπει την απελευθέρωση του νευροδιαβιβαστή της ευχαρίστησης, δηλαδή της ντοπαμίνης, όταν κάνετε ένα τσιγάρο. Κι αν το καταναλώνετε εβδομαδιαίως στο τσάι σας, μπορεί να μειώσει το επίπεδο ευχαρίστησης που αισθάνεστε από το κάπνισμα κι έτσι σταδιακά να βοηθηθείτε ώστε να το κόψετε.

Διαβάστε Επίσης  Καρδιακή ανεπάρκεια: Οι 4 πιο κοινές αιτίες στους νέους ανθρώπους

4 – Έχει αντίκτυπο και στη σεξουαλική ζωή, αφού αποτελεί ισχυρό αφροδισιακό για τους άντρες και βελτιώνει τη σεξουαλική συμπεριφορά, σε περιπτώσεις, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση.

5 – Είναι πολύ βοηθητικό τις ημέρες που δεν έχετε κοιμηθεί καλά ή έχετε στρες, ώστε να σας τονώσει και να πάρει την εξάντληση μακριά, για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας.

Πώς θα το καταναλώσετε

Θα το βρείτε σε συμπληρώματα διατροφής (κάψουλες, σκόνη, σιρόπι κ.ο.κ.), αλλά και ολόκληρη τη ρίζα, την οποία μπορείτε να μασήσετε αν αντέχετε την πικρή γεύση ή να προσθέσετε λίγη στη σαλάτα σας.

Διαβάστε Επίσης  Ρίξτο στη σοκολάτα και ξέχνα το βήχα

Μην ξεπερνάτε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση που είναι μέχρι 2-3 γραμμάρια και φροντίστε να μην το παίρνετε μακροχρόνια και αργά το βράδυ, καθώς προκαλεί αϋπνία. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για το πώς μπορεί να σας ωφελήσει και ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για εσάς.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *