Κρεμώδες παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου

 

Κρεμώδες παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου

Κρεμώδες παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου

Όσο πλησιάζει το Καλοκαίρι ο καιρός κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ζεστός και σιγά σιγά θα έχουμε ανάγκη από ένα δροσερό παγωτό. Σας έχουμε συνταγή για αφράτο και κρεμώδες παγωτό με καραμέλα και αμύγδαλα σαν του ζαχαροπλαστείου.

 

Υλικά

Φυτική Σαντιγί 500 γραμμάρια
Καραμελωμένο Ζαχαρούχο 1

Γάλα Εβαπορέ 1 κουτί
Μελι 1 κουταλιά της σούπας
Βανίλια 2
Αμυγδαλα Μισό ποτήρι νερού καραμελωμένα

 

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά μας στην συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ. Το επόμενο πρωί χτυπάμε την φυτική σαντιγί για να αφρατέψει στο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι, τις βανίλιες και το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Διαβάστε Επίσης  Φακές σαλάτα με φέτα και ντομάτα

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε, το ξαναχτυπάμε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει και το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Στην συνέχεια το βγάζουμε, το ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.

Tips για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα
Το μέλι το βάζουμε για να μην κρυσταλλώνει το παγωτό. Η φυτική σαντιγί είναι η η πράσινη με το χωνί στο σούπερ τη βρίσκουμε στο ψυγείο. Τα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορούμε να τα βρούμε στα καφεκοπτεία. Αν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να λιώσει και να χρυσαφίσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολη συνταγή για γεμιστές πιπεριές

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με προσοχή (καίει πολύ η καραμέλα) για να πάει παντού η καραμέλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα με προσοχή και απλώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε σε κομμάτια. Χτυπάμε στο μούλτι ή τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *