Διατροφή: Τα βακτήρια στο ψυγείο μας που μας αρρωσταίνουν

 

Διατροφή: Τα βακτήρια στο ψυγείο μας που μας αρρωσταίνουν

Διατροφή: Τα βακτήρια στο ψυγείο μας που μας αρρωσταίνουν

 

Η σωστή διατροφή έχει να κάνει και με την σωστή συντηριση των τροφίμων. Αυτή γίνεται στο ψυγείο. Πολλές φορές όμως και το ψυγείο μπορεί να γίνει εστία μικροβίων που μας αρρωσταίνει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές μέσα στα ψυγεία βρίσκονται περίπου δύο εκατομμύρια επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία βακτήρια.

 

Διατροφή και συντήριση τροφίμων

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) εξέδωσε οδηγίες προκειμένου να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης εντός των ψυγείων, όπου βρίσκουν καταφύγιο βακτήρια που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, τροφικές δηλητηριάσεις και αποβολές.

Διαβάστε Επίσης  Φερριτίνη: Πώς να την αυξήσετε μέσω της διατροφής

Όπως προκύπτει από τις διάφορες μελέτες, τα σημεία του ψυγείου που συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια είναι τα ράφια που τοποθετούνται τα λαχανικά, τα ράφια με τα κρέατα, καθώς και τα σημεία που βρίσκονται γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η μεγαλύτερη πηγή βακτηρίων στα ψυγεία είναι τα άπλυτα λαχανικά.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης η διασταυρούμενη μόλυνση, γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν την κάλυψη όλων των τροφίμων πριν τοποθετηθούν μέσα στο ψυγείο.

Διαβάστε Επίσης  Το κόλπο των διατροφολόγων για να χορταίνεις γρήγορα και πανεύκολα

Τα φαγητά πρέπει να τοποθετούνται σε αεροστεγή δοχεία για να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων και να τοποθετούνται στα επάνω ράφια.

Μία ακόμη συμβουλή είναι να μην βγάζουμε τα αβγά από τις συσκευασίες τους και να τα βάζουμε σε κάποια θήκη στην πόρτα του ψυγείου αλλά να τα αφήνουμε εντός της συσκευασίας και να τοποθετούμε σε κάποιο ράφι.

Τo USDA εξέδωσε πρόσφατα οδηγίες για την ασφαλή αποθήκευση στα ψυγεία της μαγειρεμένης γαλοπούλας, η συντήρηση της οποίας στο ψυγείο δεν πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ημέρες.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *