Μοσχάρι στιφάδο με αρακά

 

Μοσχάρι στιφάδο με αρακά

Μοσχάρι στιφάδο με αρακά

 

Υλικά Συνταγής

μοσχάρι: 1 κιλό κομμένο σε μερίδες
αρακάς: 500 γρ.
κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια): 500 γρ.

σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
πελτές ντομάτας: 1 κουταλιά τηςσούπας

ελαιόλαδο: ⅔ του φλιτζανιού
κρασί: ½ φλιτζάνι
δάφνη: 1 φύλλο

ζάχαρη: λίγη
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμύδια στιφάδου και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμαγια 10΄ ανακατεύοντας συχνά. Σβήνετε με το κρασί.

Διαβάστε Επίσης  Φασουλοκεφτέδες- Χορταστικοί και νηστίσιμοι

Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και τη δάφνη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40΄. Στο μεταξύ, ζεματίζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζετε.

Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τον αρακά, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και ο αρακάς. Στο τέλος του μαγειρέματος δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμη συνταγή: Κέικ με κακάο χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο

 

Σημειώσεις

Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για ένα εξίσου δυνατό πιάτο. Ένα παλαιωμένο Αγιωργήτικο, με το βαθυκόκκινο ζεστό χρώμα και το χαρμάνι φρούτων και πικάντικων αρωμάτων, ταιριάζει άψογα με τα γλυκά κρεμμυδάκια του στιφάδου και τους τραγανούς κόκκους του αρακά. Ο πλούτος της γεύσης του πιάτου συνδυάζεται άψογα με την πληρότητα που προσφέρει στο στόμα αυτό το κρασί.Μοσχάρι στιφάδο με αρακά

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *